Veky
Veky se dají využít při spoustě příležitostí, ať už na Vánoce, narozeninové oslavy nebo na Silvestra. Za pomoci domácí pekárny není jejich příprava žádná věda a vy si tak budete moct vychutnat výborné chlebíčky.
Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 735 kJ / 2 088 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 73,66 g |
Tuky | 14,77 g |
Vláknina | 18,36 g |
Cholesterol | 17 mg |
Sodík | 6,53 g |
Sůl | 16,29 g |
Sacharidy | 405,89 g |
Postup přípravy
mléko, šťávu z citrónu, mouku, na jednu stranu cukr, na druhou sůl a rozdrobeným droždím posypeme celou plochu. Krok 2: Zapneme program Těsto a necháme pekárnu pracovat. Krok 3: Plech vyložíme pečicím papírem. Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 4: Z hotového těsta vytvoříme dvě veky, které přeneseme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do trouby. Krok 5: Pečeme přibližně 20 minut. Po vytažení z trouby potřeme veky vodou.
Zveřejněno 30. 10. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMLn
Moje poznámka
Veky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/WMLn
Nejnovější recepty
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 18 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 18 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 18 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 19 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasická bramboračka
Danakoukolova před 2 hodinami
Kedlubnové zelí
Merylas před 4 hodinami
Domácí rohlíky jako z pekárny
novakovajanna před 4 hodinami
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 20 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 20 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 22 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik 15. 6. 2025 11:41
Výborné lasagne
Hansenka 15. 6. 2025 11:36
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo 15. 6. 2025 11:05
Ražniči v zapékací misce
Valis 15. 6. 2025 10:50
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
šťáva citronová,
sůl,
cukr,
droždí
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0