Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Suroviny
Porce: 2 - 3
Nutriční hodnoty
Energie | 3 956 kJ / 946 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,40 g |
Tuky | 44,50 g |
Vláknina | 7,50 g |
Cholesterol | 752 mg |
Sodík | 880 mg |
Sůl | 1,98 g |
Sacharidy | 85,10 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Musíme zvolit druh brambor, které se nerozvářejí.
Napsala jsem orientační množství surovin, není třeba je přesně dodržet. Místo šlehačkové smetany se může dát více 12% smetany na vaření a ubrat mléka. Konzistenci omáčky si vyladí každý sám, množstvím přidané tekutiny.
Zdroj receptu: FOOD, nepatrně poupravený.
Jedná se o starý recept z regionální kuchyně, konkrétně recept pochází z Bystřice pod Lopeníkem. Vařilo se tak v dobách, kdy se chodilo hromadně kosit louky. Omáčka se přenášela v konvičce a přikusoval se k ní chléb.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 12. 2020 21:06
Děkuji
8. 12. 2020 21:04
Nice Foods: Ano, určitě. Jen velmi malé množství na dochucení.
8. 12. 2020 21:02
Opravdu daváte do omáčky ocet?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 2 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 16 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 17 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 1 hodinou
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 1 hodinou
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 2 hodinami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 2 hodinami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 3 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 6 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Suroviny: brambory, voda, klobása šunková, mléko, smetana sladká 33%, mouka hladká, sůl, bobkový list, koření nové koření, ocet, vejce
Bramborová omáčka s klobásou a vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EnKg
3 názory