Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová omáčka s klobásou a vejcem

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 11. 2020 21:09

Suroviny

Porce: 2 - 3

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 956 kJ / 946 kcal
Bílkoviny47,40 g
Tuky44,50 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 752 mg
Sodík 880 mg
Sůl1,98 g
Sacharidy85,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Musíme zvolit druh brambor, které se nerozvářejí.

Napsala jsem orientační množství surovin, není třeba je přesně dodržet. Místo šlehačkové smetany se může dát více 12% smetany na vaření a ubrat mléka. Konzistenci omáčky si vyladí každý sám, množstvím přidané tekutiny.

Zdroj receptu: FOOD, nepatrně poupravený.

Jedná se o starý recept z regionální kuchyně, konkrétně recept pochází z Bystřice pod Lopeníkem. Vařilo se tak v dobách, kdy se chodilo hromadně kosit louky. Omáčka se přenášela v konvičce a přikusoval se k ní chléb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nice Foods Nice Foods

8. 12. 2020 21:06

Děkuji

Merylas Merylas

8. 12. 2020 21:04

Nice Foods: Ano, určitě. Jen velmi malé množství na dochucení.

Nice Foods Nice Foods

8. 12. 2020 21:02

Opravdu daváte do omáčky ocet?:-?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: brambory, voda, klobása šunková, mléko, smetana sladká 33%, mouka hladká, sůl, bobkový list, koření nové koření, ocet, vejce

TopRecepty.cz

Bramborová omáčka s klobásou a vejcem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EnKg