Suroviny
Porce: 3-4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 652 kJ / 1 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,34 g |
Tuky | 85,00 g |
Vláknina | 2,50 g |
Cholesterol | 239 mg |
Sodík | 3,61 g |
Sůl | 9,00 g |
Sacharidy | 161,66 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na lžíci oleje necháme rozpustit máslo, které zaprášíme hladkou moukou a vytvoříme jíšku.
Krok 2: K jíšce za stálého míchání přilijeme mléko, dobře rozmícháme, přivedeme k varu, přidáme sůl, cukr a necháme asi 5 minut vařit. Ke konci vaření přidáme najemno nasekaný kopr a ochutíme po lžičkách octem (4-5 lžiček).
Krok 3: Podáváme s houskovým knedlíkem a vejcem natvrdo.
Zveřejněno 10. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lehká klasická koprovka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ROg
Moje poznámka
Lehká klasická koprovka podle babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8ROg
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 3 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 7 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Suroviny:
máslo,
sůl,
mouka hladká,
ocet,
kopr čerstvý,
olej,
mléko,
cukr krupice,
sůl
Komentáře (2)