Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 999 kJ / 1 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 236,30 g |
Tuky | 13,94 g |
Vláknina | 20,90 g |
Cholesterol | 470 mg |
Sodík | 509 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 22,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hovězí maso můžeme připravit jak v celku, tak i pokrájené na kostky či plátky. Záleží na tom, co kdo preferuje a druh masa vybereme též dle vlastní chuti.
Krok 2: Maso osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozpáleným tukem a ze všech stran opečeme. Maso vyndáme stranou a do výpeku nasypeme pokrájený pórek, česnek a žampiony a vše necháme zesklovatět a povadnout. Maso vrátíme zpět, přidáme bylinky dle chuti, zalijeme vývarem, těsně nad maso a dusíme pod poklicí na mírném ohni nebo v troubě doměkka.
Krok 3: Dle potřeby podléváme, otáčíme. Po změknutí masa vyndáme z vývaru vyvařenou snítku z bylinek. Zahustíme do požadované hustoty jíškou nebo záklechtkou a ještě krátce povaříme, případně dochutíme solí a pepřem. Pokud máme maso v celku, vyndáme ho před zahuštěním stranou, po chvilce pokrájíme na plátky a vrátíme do omáčky nebo rovnou rozdělíme na talíře s přílohou a přelijeme omáčkou.
Krok 4: Podáváme s rýží, noky, knedlíkem...
Zveřejněno 22. 12. 2020
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pórkové hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OGA
Moje poznámka
Pórkové hovězí na žampionech
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5OGA
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 7 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 16 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 6 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 6 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 7 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 8 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 8 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 8 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 9 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 9 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 9 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
sádlo,
pórek,
žampióny,
česnek,
tymián,
sůl,
pepř mletý,
vývar,
jíška
Komentáře (1)