Maminčina pórková polévka z hovězího vývaru

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Polévky 0 názorů

Suroviny

2 velké pórky
hovězí vývar
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 vejce
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z pórků odřízneme tmavě zelenou část, rozebereme na jednotlivé listy, dobře opláchneme, vložíme do hovězího vývaru a necháme vařit na mírném ohni.

  2. Světlou část také dobře omyjeme a nakrájíme na nudličky.
    V pánvi rozpustíme máslo, vsypeme nudličky pórku a smažíme, až začnou lehce zlátnout. Pak přisypeme mouku, dobře promícháme a ještě asi 2 minuty restujeme.

  3. Z vývaru odstraníme vyvařené zelené listy a vmícháme obsah pánve. Necháme dobře provařit.
    Vejce rozklepneme do hrnku, promícháme a vlijeme do polévky. Promícháme a odstavíme.
    Podáváme s houskovými krutónky.

Poznámka

Tuto polévku maminka připravovala z hovězího vývaru, ale vývar se dá nahradit třeba gelovým zeleninovým bujónem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Maminčina pórková polévka z hovězího vývaru

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: pórková polévka porková polévka s vývarem recept na pórkovou polévku pórková polévka s vejcem