Pórkové hovězí s paprikou

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Hovězí maso 0 názorů

Suroviny

600 g hovězí kližky nebo pupku...
1 lžíce hladké mouky
300 g pórku
300 g slovenské papriky (případně mix s barevnou paprikou)
2-3 stroužky česneku
cca 70 g rajského protlaku
sůl
pepř mletý
olej
cca 3 dl vývaru
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso pokrájíme na kostky, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. V rozpáleném hrnci s trochou oleje maso za občasného promíchání osmažíme dozlatova.

  2. K osmaženému masu přisypeme na kolečka pokrájený pórek, na kostky pokrájenou očištěnou papriku a nasekaný česnek. Vše smažíme do povadnutí, pak přidáme protlak, ještě vše krátce smažíme.

  3. Přilijeme vývar, toho dáme jen tolik, aby se maso pod poklicí dusilo v zeleninovém sosu a během dušení dle potřeby promícháme a podléváme.
    Pokud se nám povede "utopit mlynáře", postačí zahustit troškou jíšky nebo rozdrobenou střídkou chleba, kterou necháme ještě krátce provařit.

  4. Podáváme s knedlíkem, těstovinami, noky, rýží...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 103 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pórkové hovězí s paprikou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo