Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán z marshmallow

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 8. 2009 11:51

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z 10 bonbónů ze sáčku JOJO na obrázku bylo z růžové hmoty 7 růžiček a z bílé hmoty 1 růžička a 20 zelených lístečků přibarvených práškovou barvou. Růžové nejsou přibarvené.

V tomto případě není nutno používat mandlové příchutě (trestě). Bonbóny mají svou chuť a stejně tak budou chutnat i ozdoby.

Můžeme barvit i kakaem jako na obr.5 http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/.

Marcipánová (mandlová) příchuť je věcí chuti. Na těchto stránkách je mnoho receptů na "marcipán", kde se žádná příchuť nepřidává. Ale pokud smíchám cukr se sušeným mlékem a neochutím ho mandlovou příchutí, bude pořád chutnat jen jako cukr a mléko, nikoliv jako marcipán.

Tento recept obíhá v různých podobách snad na všech kuchařských webech, ale tady chyběl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

clarea

23. 2. 2011 10:39

dobry den!
chtela sem se zeptat jestli de obarvit i to ruzove marshmelow.ja bych totiz potrebovala marcipan na celi dort.a jeste se se chtela zeptat kolik toho je z jednoho sacku bombonu?
dekuji za odpoved:-)ale jinak krasne vypada:yes:

Martina

17. 2. 2011 16:32

aha tak děkuji za upřesnění :);-)

Hella Hella

16. 2. 2011 16:38

Martino, můžeš použít celé bonbony a výsledná hmota bude růžová, protože ty bílé přebarví. Zakápne se to citronem proto, aby tam byla nějaká tekutina, citron nemá v tomhle případě bělící schopnost, je jen pro chuť, ale můžeš použít i vodu. Já to dělení a stříhání jednotlivých kousků psala proto, aby někdo, kdo bude chtít jinou barvu než růžovou, si to mohl libovolně obarvit. A obarvit třeba na zeleno jdou lépe bílé kousky než růžové.

Martina

16. 2. 2011 16:04

ahoj budeme dělat kamarádce k narozeninám dortík a chceme ho potáhnout touto ruzovou hmotou. Chci se tedy zeptat, proč se růžové časti maji zakaponou citronem? zbarví se na bíle? nebo jaký to má efekt? protože chci aby zůstala hmota růžová :) Tak děkuji jiank doufám že se mi hmota povede :D

Anna Kocikova Anna Kocikova

9. 2. 2011 09:43

:-OTak tomu říkám krásná vychytávka;-)+35:yes:růžičky jsou nádherné i s tím měšcem:-Ka Dancicka má výtvor také podařený:yes:

aviaris aviaris

8. 12. 2010 00:08

Alena(neregistrovana) - pouzij vodni lazen.

Paprika Paprika

7. 5. 2010 23:27

Udělala jsem tuto hmotu z marshmallow-šmoulů (mají je v LIDLu). Výhodou bylo, že hmota zůstala světle modrá, jako byly šmoulové a já už ji nemusela obarvovat.:yes:;-) Fotka je u receptu http://www.toprecepty.cz/recept/10782-bananovy-kol... a z této hmoty je autířko mercedes a do části jsem přidala hnědou a modrou barvu - tím mi vznikla černá silnice. + ;-)

bara.it bara.it

23. 2. 2010 14:12

Hello, zkousela jsem a byla jsem s vysledkem velmi spokojena:-K Jsem moc rada, hlavne proto, ze tady susene mleko nemame a tudiz variantu marcipanu se susenym mlekem delat nemohu. Pridavam bodik.:yes:27:yes:

Alena

23. 2. 2010 13:52

CO MÁM dělat pokud nemám mikrovlnku?

zizala zizala (moderátorka)

19. 2. 2010 21:29

Jano, v postupu je napsáno, že tolik, aby hmota přestala lepit, takže "od oka", ale můžu potvrdit, že to spolkne cukru docela dost ;-)

jana kubova

19. 2. 2010 18:32

čuste vše vypadá báječně ale není tam napsáno kolik mám dát moučkového cukru díky;-)

vybusna vybusna

9. 2. 2010 15:49

dancicka....mne sa velmi velmi pacia tie tvoje ozdoby ,a vobec cela ta torticka je krasna ...fakt :yes:

Andulka87

4. 2. 2010 04:58

Dobry den. Snazim se udelat muj prvni dortik v zivote a hodne mi na tom zalezi,ale nevim si s jednou veci( ono by jich bylo vic:-))rady. Ruzicky se daji udelat dopredu,ale da se cely dort potahnout o den dopredu nebo se to musi az ten den kdy se bude jest? Mockrat dekuji za radu.:-8:-K

magdalenka magdalenka

16. 11. 2009 15:52

Hella, ja pečiem tortu asi raz do roka, že forma má 26 cm som si tipla, aj tých 8 vajec som strelila...slovom forma je hore v skrini, neviem priemer, ale je dosť veľká, možno ako tvoja a na nedeľu chcem upiecť slušnú tortu...(teraz som sa zhodila, že?), tak sa na to psychicky chystám...ale si hovorím, ak sa budem veľa pýtať, veľa sa dozviem...a podsypávať cukrom alebo škrobom?Ď.

Hella Hella

15. 11. 2009 23:48

No Magdalenko, to je zákeřná otázka! Předně se mi nezdá, že by do formy průměru 26 cm se vešel korpus z 8 vajec. Já peču dort 28 cm a korpus je ze 6 vajec. Z jednoho balíčku bombonů vyválíš (viz Pytel peněz) placku o průměru asi 45 cm. Takže záleží na výšce tvého korpusu. Myslím, že bys měla udělat marcipán ze dvou balíčků (rozděl si to podle barev) a určitě ti zbyde i na ozdoby. A asi bych si z té hmoty vykrojila vršek a strany zvlášť a spojila bych okraje. Marcipán je dost měkký a mohl by se protrhnout. Dej vědět, jak to dopadlo.

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: marcipan recept marcipán recept na marcipán maršmelou marcipán z bonbonů marcipánové ozdoby na dort potahovací hmota z marshmallow ozdoby z marcipánu potahovací hmota na dorty recept na fondan z maršmelou hmota z marshmallow maršmelou hmota marshmallow hmota potahovací hmota marshmallow potahovací hmota s marsmelou maršmelou bonbony marcipán z maršmelou maršmelou recept marcipán s maršmelou potahovací hmota z bonbónů

Suroviny: marshmallow, šťáva citronová, cukr moučkový, mandle hořké, mandle

TopRecepty.cz

Marcipán z marshmallow

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ68