Kuřecí křenový závitek

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: do hodiny i s přípravou 2 porce Drůbeží maso 12 názorů

Suroviny

2 ks vykostěného kuřecího stehna
3 polévkové lžíce másla
3 polévkové lžíce nastrouhaného křenu
hladká mouka na obalení
1 cibule
4 stroužky česneku
3 oloupaná rajčata
1 kávová lžička sušené bazalky
sůl
pepř
máslo na osmažení závitků
zelené bylinky na závěr do šťávy
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa i s kůží naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme z vnitřní strany směsí umíchanou ze 3 PL změklého másla a 3 PL nastrouhaného křenu.

  2. Smotáme do závitku, zajistíme nití (já zapomněla a musela jsem dodatečně, když se maso na pánvičce začalo rozbalovat), obalíme v hladké mouce a prudce na pánvičce osmažíme.

  3. Přendáme do zapékací misky. Na zbylém tuku na pánvičce orestujeme nakrájenou cibuli a česnek, přisypeme bazalku, necháme provonět a přidáme společně s nakrájenými rajčaty k závitkům.

  4. Přilijeme 1 dl vody, na každý závitek dáme plátek másla, zakryjeme a pečeme v troubě na 3/4 výkon 30 minut. Pak odkryjeme, stáhneme plamen a ještě 20 minut dopečeme.

  5. Závitky vyjmeme, odstraníme nitě, do šťávy přimícháme zelené bylinky - já měla libeček a podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.

Poznámka

Nechtělo se mi moc dělat s nějakou složitější náplní a potřebovala jsem zlikvidovat křen. Volba byla dobrá, chutnalo nám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí křenový závitek

Tématické fráze: kuřecí závitky s křenem křenové závitky kuřecí závitky kuřecí krenové závitky kuřecí závitek na šťávě kuřecí závitky s křenem závitky s křenem jak zlikvidovat křen kureci zavitek závitek závitky v křenových listech kuřecí závitky s s křenem křenov závitky kureci s krenem křenový zavitky závitky v křenovém listy křenový řízek závitek s křenem zavitky z kurecich stehen kureci maso s krenem