Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marcipán z marshmallow

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

2. 8. 2009 11:51

Suroviny

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z 10 bonbónů ze sáčku JOJO na obrázku bylo z růžové hmoty 7 růžiček a z bílé hmoty 1 růžička a 20 zelených lístečků přibarvených práškovou barvou. Růžové nejsou přibarvené.

V tomto případě není nutno používat mandlové příchutě (trestě). Bonbóny mají svou chuť a stejně tak budou chutnat i ozdoby.

Můžeme barvit i kakaem jako na obr.5 http://www.toprecepty.cz/recept/7441-pytel-penez/.

Marcipánová (mandlová) příchuť je věcí chuti. Na těchto stránkách je mnoho receptů na "marcipán", kde se žádná příchuť nepřidává. Ale pokud smíchám cukr se sušeným mlékem a neochutím ho mandlovou příchutí, bude pořád chutnat jen jako cukr a mléko, nikoliv jako marcipán.

Tento recept obíhá v různých podobách snad na všech kuchařských webech, ale tady chyběl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

magdalenka magdalenka

15. 11. 2009 19:34

Hella, neviem, či moja otázka nie je zákerná, prosím: ak chcem obaliť tortu, asi z 8 vajec, forma priemer 26 cm, plus máličko ozdob, koľko asi cukríkov potrebujem? Myslím na hmotnosť. S pravým marcipánom som už robila, neviem, toto či má nejaké úskalia pri poťahovaní? Ďakujem!

Hella Hella

13. 10. 2009 23:12

To, co vidíte na obrázku je focené asi týden po tom, co jsem to udělala. Pak jsem to nechala další týden volně ležet v kuchyni, nesmí to přijít do lednice, pak vlhne. Po zpracování je hmota velmi podobná měkčí pastelíně a tvary se "kácí", je dobré např. růžičky něčím podložit nebo dát do malých štamprlátek, aby se "nesložily". Do druhého dne ale zaschne a ztuhne, záleží také na tom, jak slabě nebo silně to vyválíte. Když jsem např. dělala ten "Pytel peněz", tak se ta slaběji vyválená hmota chovala jako opravdová látka a fakt to podržel až ten "provaz", který jsem tam do zaschnutí připíchla párátky. Abych řekla pravdu, s jiným druhem marcipánu se mi pracuje líp. Ale tenhle je nejrychlejší a nejlacinější. Ale možná má někdo jiné zkušenosti.

lenusa lenusa

13. 10. 2009 13:14

Zdravím, výborný nápad na zdobení:-K. Chtěla bych se zeptat, jak dlouho to vydrží ta hmota...Můžu si to připravit dopředu(ozdoby).Děkuji Lenka:yes:

dancicka dancicka

10. 10. 2009 22:25

Ahojky Hello - díky za fotečku barviv :yes: Tak jsem se dnes do hmoty pustila - nejdříve jsem byla zoufalá, ale když už jsem pak přišla na to, jak ta hmota "funguje" - tak jsem začala tvořit ;-) Fotečku dortu přidám, až stáhnu fotky z foťáku ;-) FAKT BOMBA!!! :-)) Jestli jsem ještě nedala bod- ihned se polepším a dodám ;-) Díky moc za super tip :yes:

Jana

16. 9. 2009 20:53

zdravím, dnes sem zkoušela hmotu, a nějak se mi nevedlo ;-( nevím proč, nevím čím to je :-( připadá mi že míchám kynuté těsto... každopádně dávám dobík...;-)

Hella Hella

3. 9. 2009 20:02

Dancicko, copak se stalo? Přidávám fotky barev, které používám. Tyhle konkrétní lístky byly barvené tou zelenou v sáčku dole. Jinak s barvami velmi opatrně. Nejlépe je kápnout si na stůl trochu vody, do ní na špičku nože nasypat barevný prášek, promíchat a pak přidat ke hmotě. Raději dvakrát přidat barvu, než to jednou přehnat. Zcela jistě jsou lepší gelové barvy, ale na těch pár nesmyslů, které já do roka udělám, na to mi stačí ty obyč.

dancicka dancicka

3. 9. 2009 14:07

Ahoj Hello, můžeš mi říct jak vypadá to barvivo jímž si barvila ty lístečky? Jsem z toho nějaká rozhozená :-O- jinak to vypadá opravdu báječně :yes::-))

eevza

14. 8. 2009 11:14

děkuji za odpověd:yes:

Hella Hella

12. 8. 2009 20:50

Je to jedno, stačí i trocha vody. Já to zastříkla šťávou z "citronku" (tresti), jen aby to nebylo v mikrovnce "nasucho".

eevza

12. 8. 2009 11:57

dobrý den chtěla bych se zeptat jestli dáváte citron nebo trest?dekuji za odpověd:-)

Yvetka

3. 8. 2009 21:19

moc hezké, určitě to chci vyzkoušet, ale nemám mikrovlnku!

Iljusa Iljusa

3. 8. 2009 06:25

Hello, krásně popsané, tak jsi mne motivovala, že to snad i zkusím - pokud ty bonbonky ještě kluci nesnědli ;-)+ bodík

pipre pipre

2. 8. 2009 21:49

Hello,super:yes: Už jsem také zkoušela marcipán z Marshmallowých bonbónů a docela dobře se mi z nich tvarovaly i růžičky :-)

Patricie

2. 8. 2009 20:46

Hello:-!Krásné růžičky. Já dělám z bonbonků moc ráda. +:yes:

Sodovka Sodovka

2. 8. 2009 13:47

Hello, posílám bodíka. První má potahovací hmota na dort byla právě z bonbónu Marshmallow. Můžu potvrdit, že s hmotou se velice dobře pracuje a je to rychlovka. Když dělám potahovací hmotu ze sušeného mléka, tak se mi lepí anebo rychle tvrdne (vím proč). Ale u hmoty z bonbónu Marshmallow podobné problémy nemám. S hmotou je radost pracovat. Krásně se vyválí (podsypávám Solamylem) a taky krásně tvaruje. A ještě navíc, je velice chutná.:-p:yes::-p

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: marcipan recept marcipán recept na marcipán maršmelou marcipán z bonbonů marcipánové ozdoby na dort potahovací hmota z marshmallow ozdoby z marcipánu potahovací hmota na dorty recept na fondan z maršmelou hmota z marshmallow maršmelou hmota marshmallow hmota potahovací hmota marshmallow potahovací hmota s marsmelou maršmelou bonbony marcipán z maršmelou maršmelou recept marcipán s maršmelou potahovací hmota z bonbónů

Suroviny: marshmallow, šťáva citronová, cukr moučkový, mandle hořké, mandle

TopRecepty.cz

Marcipán z marshmallow

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KZ68