Lilkové kapsy s baby špenátem a sušenými rajčaty

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 50 min 2-3 podle strávníků Bezmasá jídla 4 názory

Suroviny

1 lilek
olivový olej
sůl
pepř
100 g baby špenátu
6-8 plátků sušených rajčat v oleji
1-2 kusy mozzarelly
2 stroužky česneku
hrst sezamových semínek
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lilky podélně nakrájíme na zhruba půl cm plátky, rozložíme je, osolíme a necháme asi 10 minut "vypotit".

  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zavadnout špenát. Přidáme 1-2 lžíce vody, vmícháme nadrobno nakrájený česnek, osolíme, opepříme a vypneme. V cedníku špenát zbavíme přebytečné tekutiny.

  3. Z lilků odsajeme papírovou utěrkou vodu a osmažíme je na olivovém oleji z obou stran dorůžova.

  4. Na každý plátek lilku naložíme lžíci baby špenátu, sušené rajče - podle chuti 2-3 kusy - a kousek mozzarelly.
    Lilek přeložíme, sepneme párátkem a pečeme ve vyhřáté troubě, nejlépe horkým vzduchem na 200 st cca 5 minut.
    Hotové můžeme posypat nasucho opraženým sezamem.

Poznámka

Recept je z letáku Hypermarket Albert a mi to moc chutnalo.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 139 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Lilkové kapsy s baby špenátem a sušenými rajčaty

Tématické fráze: recepty s baby špenátem lilek s tvarohem a sušenými rajčaty tapioka

Zapomněl/a jsem heslo