Zapékané kuřecí ve slaninovém kabátku

Suroviny

750 g kuřecích prsou
200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
100 g goudy nebo čedaru
4 vejce
4 lžíce zakysané smetany
4 lžíce hladké mouky
1 lžíce worcesteru
sůl
pepř
grilovací koření

Postup přípravy receptu

  1. V misce rozšleháme vejce se zakysanou smetanou, přisypeme mouku, worcester, osolíme, opepříme, přidáme lžičku grilovacího koření a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.
    Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a vmícháme do připravené směsi.

  2. Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce plátků přečnívaly přes okraj formy.
    Do formy přesuneme kuřecí náplň a napovrchu uhladíme. Přečnívající konce slaniny přeložíme přes náplň.

  3. Formu zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 220°C.
    Pečeme 40 minut, pak vyndáme z trouby, alobal přesuneme na plech, zapékanku vyklopíme opatrně z formy na alobal a ještě asi na 10 minut vrátíme do trouby, aby se slanina na povrchu opekla dozlatova.
    Podáváme s brambory, výborné jsou brambory šťouchané s brokolicí.

Komentáře k receptu Zapékané kuřecí ve slaninovém kabátku

K receptu nejsou žádné komentáře.