

Zapékané kuřecí ve slaninovém kabátku
Suroviny
- 750 g kuřecích prsou
- 200 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
- 100 g goudy nebo čedaru
- 4 vejce
- 4 lžíce zakysané smetany
- 4 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce worcesteru
- sůl
- pepř
- grilovací koření
Postup přípravy receptu
V misce rozšleháme vejce se zakysanou smetanou, přisypeme mouku, worcester, osolíme, opepříme, přidáme lžičku grilovacího koření a nakonec vmícháme nastrouhaný sýr.
Kuřecí prsa nakrájíme na proužky a vmícháme do připravené směsi.Formu na srnčí hřbet vyložíme plátky anglické slaniny tak, aby konce plátků přečnívaly přes okraj formy.
Do formy přesuneme kuřecí náplň a napovrchu uhladíme. Přečnívající konce slaniny přeložíme přes náplň.Formu zakryjeme alobalem a dáme péct do trouby předehřáté na 220°C.
Pečeme 40 minut, pak vyndáme z trouby, alobal přesuneme na plech, zapékanku vyklopíme opatrně z formy na alobal a ještě asi na 10 minut vrátíme do trouby, aby se slanina na povrchu opekla dozlatova.
Podáváme s brambory, výborné jsou brambory šťouchané s brokolicí.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Zapékané kuřecí ve slaninovém kabátku
K receptu nejsou žádné komentáře.