Výborná povidlová buchta

Sladká jídla Doba přípravy: do 30min 1 názor

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Sladká jídla Doba přípravy: do 30min 1 názor

Suroviny na 1 plech

1 hrnek polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1/2 hrnku cukru krystal
1/2 hrnku mléka
100 g rozpuštěného másla
1 vejce
Na drobenku:
60 g hrubé mouky
60 g cukru moučka
30 g másla
Na vrch švestky nebo švestková povidla

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Všechny ingredience smícháme dohromady nebo krátce vyšleháme.

  2. Poté připravíme drobenku smícháním surovin dohromady. Nachystáme menší plech. Já jsem ho použila proto, že buchta je větší, můžete také použít větší, ale bude moc tenká. Na plech nalijeme připravené těsto a na těsto dáme švestky nebo švestková povidla a posypeme drobenkou. Dáme do předehřáté trouby a na 180 stupňů, péčeme zhruba 25 min.

  3. Až je drobenka zlatavá, vyzkoušíme propečení špejlí a po vychladnutí můžeme podávat.

Poznámka od kuchařky

Určitě doporučuji, je to jednoduchý recept a je opravdu výborná. U nás už nic nezbylo. Napište pak, jak chutnala. Přeji dobrou chuť.

Komentáře k receptu Výborná povidlová buchta