

Výborná povidlová buchta
Suroviny na 1 plech
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1/2 hrnku cukru krystal
- 1/2 hrnku mléka
- 100 g rozpuštěného másla
- 1 vejce
- Na drobenku:
- 60 g hrubé mouky
- 60 g cukru moučka
- 30 g másla
- Na vrch švestky nebo švestková povidla
Postup přípravy receptu
Nejprve rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Všechny ingredience smícháme dohromady nebo krátce vyšleháme.
Poté připravíme drobenku smícháním surovin dohromady. Nachystáme menší plech. Já jsem ho použila proto, že buchta je větší, můžete také použít větší, ale bude moc tenká. Na plech nalijeme připravené těsto a na těsto dáme švestky nebo švestková povidla a posypeme drobenkou. Dáme do předehřáté trouby a na 180 stupňů, péčeme zhruba 25 min.
Až je drobenka zlatavá, vyzkoušíme propečení špejlí a po vychladnutí můžeme podávat.
Poznámka od kuchařky
Určitě doporučuji, je to jednoduchý recept a je opravdu výborná. U nás už nic nezbylo. Napište pak, jak chutnala. Přeji dobrou chuť.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Výborná povidlová buchta
-
Váš první rcp, že