Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 283 kJ / 785 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,20 g |
Tuky | 61,20 g |
Vláknina | 0,32 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 53,10 g |
Postup přípravy
V hrnci s nepřilnavou úpravou nebo v hluboké pánvi přivedeme k varu 2 l vody. Scezené perly vložíme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut, až jsou průsvitné. Občas zamícháme, perly se rády lepí ke dnu. Krok 2: V mezičase okrájíme kořen taro, klasicky škrabkou na brambory, opláchneme a nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostky. Doporučuji použít rukavice, kvůli možné alergické reakci na slupku tara. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 0,5 l vody a kokosové mléko, osolené 0,5 KL soli. Vsypeme pokrájené taro. Vaříme zhruba 15 minut doměkka. Měkké taro částečně rozmačkáme vidličkou nebo polovinu tara rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou směs osolíme a osladíme podle své chuti. Krok 3: Do větší nádoby napustíme co nejledovější vodu. Perly, uvařené dosklovata, scedíme. V cedníku je propláchneme pod kohoutkem studenou vodou a vsypeme na několik minut do ledové lázně. Zamícháme, opět scedíme a průhledné perly, vzhledem připomínající kaviár, vsypeme do kokosového mléka k rozmačkanému taro kořenu. Vše zamícháme a můžeme mlsat. Krok 4: Vzniklý příjemně nasládlý dezert voní lehce kokosem. Jako odchovanec vanilkových rohlíčků jsem přidala pár kapek vanilkového aroma. Tapiokový pudink se jí teplý i vychlazený. Studený můžeme doplnit veganským jogurtem a ovocem.
Zveřejněno 29. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA7r
Moje poznámka
Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA7r
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 29 minutami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ledvinky na paprice
OK1AMF před 31 minutami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 36 minutami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 48 minutami
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Orbitka před 1 hodinou
Znojemská omáčka s vepřovým masem
Darwin před 3 hodinami
Pečené gnocchi se žampiony a cibulí
Jan Nemec před 3 hodinami
Dušené zelí s uzeným a cizrnou
Mirrika před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Tunislav před 4 hodinami
Klasické české rohlíky
novakovajanna před 5 hodinami
Dušená mrkev
Fitulka před 6 hodinami
Suroviny:
mléko kokosové,
fruktóza,
vanilkové aroma,
sůl,
voda
Komentáře (2)