Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 283 kJ / 785 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 5,20 g |
| Tuky | 61,20 g |
| Vláknina | 0,32 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 53,10 g |
Postup přípravy
V hrnci s nepřilnavou úpravou nebo v hluboké pánvi přivedeme k varu 2 l vody. Scezené perly vložíme do vroucí vody a vaříme cca 20 minut, až jsou průsvitné. Občas zamícháme, perly se rády lepí ke dnu. Krok 2: V mezičase okrájíme kořen taro, klasicky škrabkou na brambory, opláchneme a nakrájíme na zhruba dvoucentimetrové kostky. Doporučuji použít rukavice, kvůli možné alergické reakci na slupku tara. Ve velkém hrnci přivedeme k varu 0,5 l vody a kokosové mléko, osolené 0,5 KL soli. Vsypeme pokrájené taro. Vaříme zhruba 15 minut doměkka. Měkké taro částečně rozmačkáme vidličkou nebo polovinu tara rozmixujeme ponorným mixérem. Uvařenou směs osolíme a osladíme podle své chuti. Krok 3: Do větší nádoby napustíme co nejledovější vodu. Perly, uvařené dosklovata, scedíme. V cedníku je propláchneme pod kohoutkem studenou vodou a vsypeme na několik minut do ledové lázně. Zamícháme, opět scedíme a průhledné perly, vzhledem připomínající kaviár, vsypeme do kokosového mléka k rozmačkanému taro kořenu. Vše zamícháme a můžeme mlsat. Krok 4: Vzniklý příjemně nasládlý dezert voní lehce kokosem. Jako odchovanec vanilkových rohlíčků jsem přidala pár kapek vanilkového aroma. Tapiokový pudink se jí teplý i vychlazený. Studený můžeme doplnit veganským jogurtem a ovocem.
Zveřejněno 29. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA7r
Moje poznámka
Kokosový taro dezert s tapiokovými perlami (Dělená strava podle LK - Kytičky)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kA7r
Nejnovější recepty
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 3 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno před 12 hodinami
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno před 13 hodinami
Vaječná omeleta s tuňákem, sýrem a slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Pomerančové cukroví
Přidáno před 14 hodinami
Jehněčí guláš s kapií
Přidáno 3. 12. 2025 21:27:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka "Uheráček"
Kajkajak před 5 minutami
Krupičná kaše
Kajkajak před 34 minutami
Vločková kaše
Kajkajak před 37 minutami
Těstoviny s omáčkou ze špenátu a čerstvého smetanového sýru
poirotka před 2 hodinami
Kakaová roláda V2
Ketynna před 3 hodinami
Nejlepší marokánky
kocourer před 3 hodinami
Rumové kuličky s kokosem
Jarrmila před 4 hodinami
Vanilkové rohlíčky ořechové
Susanna před 4 hodinami
Vepřová plec se zeleninou na smetaně
Sahula před 4 hodinami
Nejjednodušší kokosky
monikavavrikova před 4 hodinami
Suroviny:
mléko kokosové,
fruktóza,
vanilkové aroma,
sůl,
voda
Komentáře (2)