Mazancový věnec
Tradiční jeden bochánek mazance můžete s tímto receptem nahradit dokonalým věncem z malinkých bochánků. Je jen na vás, zda je i naplníte třeba tvarohovou náplní. Určitě bude ozdobou vašeho svátečního stolu.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 11 042 kJ / 2 639 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,39 g |
Tuky | 102,45 g |
Vláknina | 18,15 g |
Cholesterol | 703 mg |
Sodík | 1,86 g |
Sůl | 4,54 g |
Sacharidy | 351,85 g |
Postup přípravy
Robot na to při nízkých obrátkách bude potřebovat asi 10 minut, v ruce to bude trvat o něco déle. Nakonec do těsta zapracujeme rozinky a mandle. Krok 3: Těsto vyndáme a necháme 30 minut odpočinout na válu (pod těsto se nejvíce hodí dřevo nebo plast, nevhodný je nerez a mramor, protože chladí). Krok 4: Po odpočinutí z těsta odebereme stejné velké kousky, které můžeme vytvarovat do bochánků, nebo je naplnit třeba tvarohem a zabalit. Krok 5: Skládáme do kruhu vedle sebe a necháme ještě chvíli nakynout. Poté potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Vložíme do trouby vyhřáté na 160 °C a pečeme 40-50 minut. Po upečení uvážeme barevnou stuhu.
Zveřejněno 3. 4. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mazancový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1X40
Moje poznámka
Mazancový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1X40
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 4 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 18 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno před 23 hodinami
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Pomazánka z brynzy
Přidáno 18. 10. 2025 22:03:21
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 17 sekundami
Kuře na zelí
kimlo před 24 minutami
Snídaně "Velbloudí dech"
topsysel před 1 hodinou
Kefírové čokoládové řezy
Praevka před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Hrnková buchta (s čímkoliv)
sarkasj@seznam.cz před 3 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
VerkaDvorakova před 3 hodinami
Dobrá frankfurtská polévka
Jan Nemec před 13 hodinami
Pivovarská bašta
oopicka před 14 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mouka polohrubá,
droždí,
mléko,
cukr,
máslo,
sůl,
vejce,
extrakt vanilkový,
extrakt citronový,
rozinky,
mandle loupané,
vejce,
lupínky mandlové
Komentáře (3)