Pangasius na řecký způsob

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 50 minut Ryby 17 názorů

Suroviny

600 g filetů z Pangasia
2 lžíce oleje
3 stroužky česneku
1 cibule
4-5 rajčat
50 g másla
1/2 citronu
sůl
pepř
1 lžíce oregana
1-2 lžíce zelené petrželky (nebo pažitky)
tvrdý sýr podle chuti
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pekáčku, ve kterém budeme péct rybu, zpěníme na oleji nakrájenou cibulku, rozsekaný česnek, petrželku a oregano.

  2. Na to rozložíme rozmrzlé, osolené a pocitronované filety.

  3. Na čtvrtky si nakrájíme rajčata, která položíme na filety. Rajčata osolíme a opepříme. Přidáme hoblinky másla, přiklopíme a dáme péct do trouby na 180-200°C.

  4. Pečeme asi 35 minut, dáváme pozor, aby se nevypekla všechna šťáva, jinak zalijeme malinkým množstvím vody.

  5. Před dopečením nastrouháme tvrdý sýr a necháme rozpéct. Podáváme s bramborem, popřípadě s rýží.

Poznámka

Zdroj AHA magazín-autorka Kamila Kováčová.

Já jsem si recept mírně upravila na dietu a dělala jsem pouze z jednoho kusu. Můžu vřele doporučit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pangasius na řecký způsob

  • matule matule

  • Zajdulka díky;-)

    Odpovědět

  • Zajdulka Zajdulka

    Moooc dobrá rybka.. a konečně další způsob přípravy. Mňamka :-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Dobrutka:yes::yes:+10

    Odpovědět

  • pipicek pipicek

    mám též chutnalo posílám bodík:yes::-D

    Odpovědět

  • pipicek pipicek

    dnes bude k večeři:-))tak snad bodík připutuje:-D:-D:-p

    Odpovědět

  • Bibinka díky! A dík ještě jednou za krásné fotečky;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, uděláno, snědeno a moc jsme si pochutnali:-p:yes:bodíka jsem dala už včera a tak jsem ti dala fotky.

    Odpovědět

  • Bibinka určitě dej vědět!! Člověče, už si někdy ani nepamatuji některé moje recepty, to je síla!:-D No, jak se tak dívám na tu fotku, tak ryba tam není moc dobře vidět. Člověk se pořád učí;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Jani, máš tu pěknou a povedenou fotku:yes: Já si tvůj recept vybrala na zítřejší oběd-podám pak zprávičku a 8.bodíka dám ihned:yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Janinko, tohle by snad mohl pozřít i můj vegetariánský synek, takže děkuji za inspiraci. :yes:

    Odpovědět

  • No, na to, že je to skoro bez tuku, je to opravdu poživatelné. Jsem ráda za každou inspiraci na oběd.;-)Máslo jsem nedávala a olivového oleje jen lžičku.;-)

    Odpovědět

  • dzungila dzungila

    Ještěže i k nám doplavala tahle suprová rybka bez kostí, se kterou je možno dělat opravdu psí kusy. A tenhle kus se ti, Jani, fakt povedl!;-):-p Bod!:yes:

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Jani, to vypadá dobře :yes::yes:

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Pangasia mám v mrazáku asi tri balíky,priateľ ho vždy kúpi,keď ho zbadá v obchode,lebo je to naozaj "kus masa" navyše bez kostí.Takže uvítam každý nový recept a tento vyzerá byť výborný:-pA k tomu tie krásne fotky...Vyskúšam;-):-))

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: ryba na řecký způsob příprava ryb na řecký způsob rybí filé na řecký způsob filé na řecký způsob pangacius na řecký způsob řecké recepty pangasius recepty panganus na řecký způsob pangacius po řecku ryby na recky zpusob řecké ryby pangasius prcepta za file-pangasios recka kuchyn maso na řecký způsob řecké filé recepty na pangacia filé po řecku recke recepty ryby řecké recepty z ryb

Zapomněl/a jsem heslo