Bylinkový koláč na způsob řeckého
Koláč z celozrnného listového těsta plněný směsí jarních bylinek, řapíkatého celeru a řeckého sýra feta je dobrý tip na večeři či pohoštění pro přátele. Nejlepší je ještě teplý a podávat k němu můžete třeba i váš oblíbený zeleninový salát.
Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 853 kJ / 1 160 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 74,20 g |
Tuky | 71,90 g |
Vláknina | 45,00 g |
Cholesterol | 873 mg |
Sodík | 6,17 g |
Sůl | 15,03 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jarní cibulky a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme nadrobno. Bylinky omyjeme, odstředíme, aby nebyly moc mokré a posekáme.
Krok 2: V míse vše promícháme s rozklepnutými vajíčky, rozdrobeným sýrem a zahustíme krupičkou. Opatrně osolíme a opepříme.
Krok 3: Listové těsto rozdělíme na dvě poloviny, rozválíme, jednu polovinu položíme na vodou vypláchnutý nebo papírem na pečení vyložený plech, poklademe náplní (nedáváme ji až do krajů).
Krok 4: Položíme rozválenou druhou polovinu těsta, okraje dobře přitiskneme, povrch těsta propícháme vidličkou, pokropíme lehce vodou a pečeme v troubě vyhřáté na 230°C do zčervenání. Nejlepší je ještě teplý nebo vlažný.
Zveřejněno 5. 5. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkový koláč na způsob řeckého
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noMW
Moje poznámka
Bylinkový koláč na způsob řeckého
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noMW
Nejnovější recepty
Šťáva z červené řepy
Přidáno před 11 hodinami
Nakládaná červená řepa
Přidáno před 12 hodinami
Selská omeleta
Přidáno před 14 hodinami
Snadné cookies
Přidáno před 16 hodinami
Sváteční banánový chlebíček s kokosem a fíky
Přidáno před 19 hodinami
Marinované šťavnaté plátky krkovičky Country
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Rumunská dršťková polévka z Výměny manželek voní česnekem a zjemněná je smetanou a žloutky
Jak vypadal novoroční oběd v Lánech? Podávala se svíčková, tradičně netradiční čočka i speciální palačinky
Šulánky z bramborového těsta posypané mákem a cukrem a zalité máslem jsou výborným jídlem nejen pro děti
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Frankfurtská hovězí pečeně II.
RabaRoman před 8 hodinami
Jablečný koláč s pudinkem a piškoty
Theodora před 10 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
jana100 před 13 hodinami
Kedlubnová polévka s mrkví a novými brambory
LuciePa před 15 hodinami
Zapečené palačinky s tvarohem
Surmei před 15 hodinami
Rychlý sypaný tvarohový koláč
Mirka1957 před 15 hodinami
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
Marky96 před 16 hodinami
Teplý salát ze zelené čočky s filátkem z tresky
wimra před 18 hodinami
Tématické fráze:
řecké recepty,
celerový salát flop,
recept z listového těsta s cerealiemi,
listové těsto s cereáliemi,
recepty babicky klary cerealni listove testo,
jak vypadá šťovík,
bylinkový koláč,
recepty řecké obrázky,
amarant recepty,
amarant recept,
listovy bylinkovy zavin,
terno chlazené listové těsto,
recepty bylinkový koláč z,
bylinky listove testo,
listové těsto s cereáliemi recepty,
celozrnné listové těsto babicky,
celozrnne listove testo kde koupiz,
celozrnné listové těsto cena,
recky mokry kolac,
feta krekry koupit
Suroviny:
těsto listové,
kopřivy,
šťovík,
listy sedmikrásek,
fialky,
popenec,
cibulka jarní,
celer,
vejce,
sýr feta,
krupice dětská,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (15)