Masový kuřecí nákyp (Dělená strava podle LK - Zvířata)

Dietní recepty Dělená strava Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Dietní recepty Dělená strava Doba přípravy: 60 minut 0 názorů

Suroviny 4 porce

500 g mletého kuřecího masa (steak bez kůže)
lilek
1 vejce
1 bílek
hrst čerstvých bylinek (bazalka, petrželka)
sušená rajčata v oleji
2 stroužky česneku
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Lilek, pokrájený na plátky, osolíme a necháme cca 20 minut vypotit. Opláchnutý ho společně s hrstí bylinek a česnekem posekáme, například v nádobce ručního mixéru.

  2. Mleté maso vyklopíme do mísy robota, přidáme sekaný lilek s bylinkami, sůl, 1 celé vejce. Necháme 10 minut mísit. Pak přidáme několik krájených sušených rajčat v oleji a sníh z jednoho bílku. Směs už jen lehce promícháme stěrkou a nalijeme ji do chlebíčkové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme 175°C asi 40 minut.

Poznámka od kuchařky

Vznikl šťavnatý masový nákyp, jen místo petržele bych příště dala bazalku a česnek nebo pouze medvědí česnek.

Komentáře k receptu Masový kuřecí nákyp (Dělená strava podle LK - Zvířata)

K receptu nejsou žádné komentáře.

TIP dne na email

Další inspirace

Přidat podobné recepty