Hřibovo-masové koule plněné vejci

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 60 minut 4 porce Mleté maso 7 názorů

Suroviny

300 g hřibů
500 g vepřové plece
100 ml smetany
1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžička soli
½ lžičky drceného kmínu
¼ lžičky mletého pepře
strouhanka na zahuštění
4 vejce uvařená natvrdo
2 lžíce oleje
strouhanka na obalení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby.
    Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme. Zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly dobře tvarovat koule.

  2. Masovou směs rozdělíme na 4 díly.
    Vejce oloupeme, každé opatrně obalíme masovou směsí a poté zlehka obalíme ve strouhance.

  3. Koule naskládáme do pekáčku na pečící papír a v troubě, předehřáté na 180°C, pečeme 40 minut. Během pečení malinko podlijeme horkou vodou.
    Na přílohu se hodí pečivo i bramborová kaše.

Poznámka

Použila jsem klouzky.

Pokud se vám nebudou chtít tvarovat koule, můžete dát polovinu masové směsi do formy na srnčí hřbet. Položíte vejce a na ně dáte druhou polovinu masové směsi. Poté upečete.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 238 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hřibovo-masové koule plněné vejci

Tématické fráze: forma na masové koule masové koule plněné vejci plněné masové koule forma na plněné masové koule masové koule plněné vajíčkem koule z mletého masa plněné s vejci hribovo smetanova houbová omáčka masové koule plněné vejcem masové koule plněné masové koule s vejcem koule z mletého plněné vejcem hriby s vejcem houbový pekáček- recepty