

Hřibovo-masové koule plněné vejci
Suroviny 4 porce
- 300 g hřibů
- 500 g vepřové plece
- 100 ml smetany
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžička soli
- ½ lžičky drceného kmínu
- ¼ lžičky mletého pepře
- strouhanka na zahuštění
- 4 vejce uvařená natvrdo
- 2 lžíce oleje
- strouhanka na obalení
Postup přípravy receptu
Na oleji orestujeme očištěné a drobně pokrájené hřiby.
Maso, orestované hřiby, cibuli a česnek pomeleme na masovém mlýnku. Přidáme smetanu, sůl, pepř, kmín a promícháme. Zahustíme strouhankou tak, aby se z hmoty daly dobře tvarovat koule.Masovou směs rozdělíme na 4 díly.
Vejce oloupeme, každé opatrně obalíme masovou směsí a poté zlehka obalíme ve strouhance.Koule naskládáme do pekáčku na pečící papír a v troubě, předehřáté na 180°C, pečeme 40 minut. Během pečení malinko podlijeme horkou vodou.
Na přílohu se hodí pečivo i bramborová kaše.
Poznámka od kuchařky
Použila jsem klouzky.
Pokud se vám nebudou chtít tvarovat koule, můžete dát polovinu masové směsi do formy na srnčí hřbet. Položíte vejce a na ně dáte druhou polovinu masové směsi. Poté upečete.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hřibovo-masové koule plněné vejci
-
magdalenka: Bylo,Magdalenko,bylo
Děkuji
-
Ani, bude to veľmi chutné.
-
jemmy: Děkuji
-
-
Jana Pá:
mysulka:
Děkuji
Původní plán k obědu byly klasické pštrosí vejce.Ale když manžel přinesl velké množství klouzků,tak mi to nedalo
Máme rádi masovo hřibové karboše a tohle byla opět fajn změna
-
-
Koule-nekoule, tisknu a budu čekat až na ně přijde čas