Kedlubnový krém se zeleným chřestem a smetanou

Suroviny

1 větší kedlubna
200 g zeleného chřestu
750 ml vývaru
200 ml smetany ke šlehání
sůl
čerstvě mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kedlubnu oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Z chřestu odlomíme hlavičky - ty si necháme na ozdobu. Pazuchy nakrájíme také na menší kousky, zelený chřest se loupat nemusí.

  2. V hrnci přivedeme vývar k varu a vložíme nejdřív kedlubnu a asi po pěti minutách kousky chřestu. Vaříme doměkka. Necháme mírně zchladnout a rozmixujeme na jemný krém. Přidáme smetanu, dochutíme solí, pepřem a necháme přejít varem.

  3. Těsně před podáváním znovu zlehka promixujeme - smetana mírně napění a polévku nadlehčí. Jednotlivé porce doplníme hlavičkami chřestu. Měla jsem chřest krásně čerstvý, hlavičky byly křehké, proto jsem je nevařila, ale je-li třeba, mohou se velice krátce povařit.

Komentáře k receptu Kedlubnový krém se zeleným chřestem a smetanou

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • maris maris(autor receptu)

    Dajda: budu moc ráda, když vyzkoušíš a doufám, že bude chutnat:-) děkuju:-K:-8

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Joj! <3 Uvařit jsem samozřejmě nestačila, ale dovedu si tu lahodu živě představit, protože kedlubnovou polévku běžně vařím a chřest mám moc ráda. Takže brzy bude ......... <3

    Odpovědět