Brambory, mrkev a květák s čedarovou omáčkou

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minut příprava , 20 minut tepelná úprava 0 názorů

Suroviny

4-5 brambor
2-3 mrkve
1/2 květáku
cca hrnek mléka nebo smetany na vaření
120 g čedaru (Goudy)
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
bílý pepř
malá špetička muškátového oříšku
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné brambory a mrkev nakrájíme na větší kousky, květák rozebereme na růžičky. Oloupané brambory dáme vařit do osolené vody. Po cca 8 minutách přidáme mrkev a květák. Vaříme do měkka, ale nesmí se rozvařit. Záleží, jak velké budou kousky.

  2. Na másle orestujeme mouku, zalijeme mlékem a stálým mícháním uděláme bešamel. Hustotu upravujeme vývarem ze zeleniny, přidala jsem asi hrnek. Do převařené omáčky přidáme nastrouhaný sýr a necháme rozpustit. Omáčku dochutíme a dáme polovinu nakrájené pažitky. Na talíř upravíme zeleninu, zalijeme omáčkou a posypeme zbytkem pažitky.

Poznámka od kuchařky

Množství zeleniny je orientační.

Komentáře k receptu Brambory, mrkev a květák s čedarovou omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.