Kuřecí špízy s arašídovou omáčkou

Suroviny

500 g kuřecích prsou
Marináda:
2 lžíce oleje
1 lžička červené kari pasty
2 lžíce kondenzovaného mléka
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička mleté kurkumy
Omáčka:
125 g arašídového másla
100 ml kokosového mléka
1 lžíce červené kari pasty
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce š´távy z limetky
1 lžička třtinového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa nakrájíme na dlouhé tenké pásky.
    Všechny ingredience na marinádu smícháme, přidáme nakrájené maso a dobře promícháme, aby se všechny proužky masa marinádou dobře obalily.
    Necháme v chladu marinovat nejméně hodinu, ale můžeme nechat i přes noc.

  2. Odleželé proužky masa napichujeme cik cak na špejle po jednom nebo dvou proužcích. Vkládáme na rozehřátý gril a grilujeme ze všech stran dozlatova.

  3. Připravíme arašídovou omáčku:
    Do kastrůlku dáme arašídové máslo s kokosovým mlékem a kari pastou, přidáme sójovou omáčku, limetkovou šťávu a lžičku cukru a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak omáčku hned odstavíme z tepla.
    Hotovou omáčku podáváme s grilovanými špízy.

Poznámka od kuchařky

Zdroj receptu: Apetit, lehce upraveno

Komentáře k receptu Kuřecí špízy s arašídovou omáčkou