Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestový rozcuchánek

Hodnocení receptu je 3,7 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Chřest je mnohdy vnímán, jako velmi nákladná surovina, která potřebuje složitou přípravu. Tento recept vám dokáže pravý opak. Kousky chřestu doplníme vajíčkem a tvrdým sýrem a připravíme tak lahodnou a barevnou snídani či večeři.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 328 kJ /
556 kcal
Bílkoviny45,58 g
Tuky30,70 g
Vláknina13,71 g
Cholesterol 578 mg
Sodík 1,24 g
Sůl3,04 g
Sacharidy20,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špargľu narežeme na cca 3 cm kúsky (spodnú tvrdú časť odstránime). Krok 2: Na panvici rozpálime olej a pridáme špargľu. Osolíme, pridáme kurkumu a 2 minuty restujeme. Potom podlejeme 2 lyžicami vody a stále restujeme, kým sa neodparí (asi 4 minuty). Krok 3: Špargľu rozhrnieme na okraj panvice do kruhu. Dovnútra, nahor, opatrne zosunieme 2 rozklepnuté vajíčka. Nad ne, do polovice kruhu, nasypeme nastrúhaný syr (ako vlasy). Plameň stíšime a pomaly smažíme, kým bielky nestuhnú a syr sa neroztopí. Krok 4: Potom opatrne špargľu preložíme na tanier. Krok 5: Z paradajky urobíme pusinku a zreničky očičiek.
Ihneď podávame, môžeme si k tomu pridať hrianku.

TIP: Jak správně skladovat vejce

Zveřejněno 28. 6. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový rozcuchánek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EJqY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestový rozcuchánek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/EJqY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
chřest, vejce, sýr tvrdý, kurkuma, sůl, olej, rajče

Přidat fotografie receptu