Lion nepečený řez

Suroviny plech 20x34 nejlépe rozevírací

3 balení Be-Be sušenek
300 g karamelového kondenzovaného mléka
500 g mascarpone
150 g smetany ke šlehání
4 lžíce lžíce cukru
5 kusů Lion tyčinek
300 ml smetany ke šlehání

Postup přípravy receptu

  1. Na dno plechu vyskládáme do jedné řady Be-Be sušenky. Potřeme karamelem a položíme opět sušenky. Vyšleháme mascarpone se šlehačkou do hustého krému a osladíme cukrem dle chuti.

  2. Tři Lion tyčinky nakrájíme na drobné kousky a lehce vmícháme do krému. Krémem rozetřeme na připravené sušenky a uhladíme. Pokryjeme sušenkami v jedné řadě.

  3. 300 ml šlehačky vyšleháme do tuha (přidala jsem ztužovač) a rozetřeme na sušenky. Zbývající tyčinky nakrájíme malé kousíčky a dort posypeme. Necháme dobře vychladit.

Poznámka od kuchařky

Řezy jsou moc dobré. Neměla jsem karamelové salko, tak jsem použila Pikao. Taky dobré, ale v původním receptu je karamel. Cukru jsem dala méně, i dort jsem trochu upravila podle sebe.

Zdroj: YouTube

Komentáře k receptu Lion nepečený řez

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Nerada peču v nové el.troubě a proto takovéto recepty vítám,manžel je mlsoun;-):-8Miladko,já bych dala ten krásně vypadající řez jako hlavní fotku:-K

    Odpovědět

  • mika59 mika59 (autorka receptu)

    RubyRom: Děkuji Romi.:-K:-K

    Odpovědět

  • RubyRom RubyRom

    Nepečené dezerty se mi líbí a tento vypadá opravdu krásně a lákavě. Určitě vyzkouším.:yes::yes:

    Odpovědět