Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Újezdecké plněné zelné závitky

Hodnocení receptu je 4,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jaromira18 Jaromira18

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 941 kJ /
1 420 kcal
Bílkoviny50,31 g
Tuky128,53 g
Vláknina4,50 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 1,79 g
Sůl4,41 g
Sacharidy14,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zelné listy chvíli povaříme v osolené vodě, aby změkly.
Vepřové maso a slaninu nakrájíme na malé kousky a rozsekáme v mixéru. Rozsekané maso dáme do misky, přidáme vejce, vymačkanou žemli, mouku, sůl, mletý pepř, tymián a nakrájenou cibuli. Propracujeme a uděláme 6 válečků. Krok 2: Zelným listům vykrojíme tvrdé středy a složíme po dvou na sebe. Jemně osolíme, posypeme mletým kmínem, položíme váleček z masa, přeložíme boky listů přes maso a zatočíme. Formu na biskupský chlebíček vymažeme sádlem a závitky dáme do formy. Krok 3: Vykrojené středy nakrájíme na jemno a posypeme závitky. Vodu ze zelí promícháme s Masoxem a olejem a rovnoměrně je polijeme. Posypeme celým kmínem a dáme do předehřáté trouby péct jemně dozlatova. Během pečení je poléváme a jednou obrátíme.
Upečené závitky vyndáme z formy, do výpeku dáme uvařenou rýži, promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 23. 11. 2021

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecké plněné zelné závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WkKX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Újezdecké plněné zelné závitky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WkKX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Díky, jsi moc hodná.:-K:-K:-K

<3Jak uhledne servirovano!

hospodyne: Moc děkuji,:-K já také mám moc ráda kapustu i brambory.:-K:-K:-K

:-K hezký recept, moc chutné jsou závitky i v kapustových listech. Ale zelí mám také moc ráda.
Říkávám, že v minulém životě jsem byla určitě hlávka zelí nebo brambora:-D

tejaja: Zelné závitky milujeme, také všechna jídla se zelím.:-K:-K

Plnená kapusta na akýkoľvek spôsob nesklame. ;-):-K

Suroviny:
listy zelné, kotleta vepřová, slanina anglická, vejce, cibule, žemle, sůl, pepř, tymián, mouka hladká, kmín mletý, voda, olej, masox hovězí, kmín celý, sádlo, rýže

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu