Kuřecí s křepelčím hnízdem

tejaja Kuchařka: tejaja

2 porce Drůbeží maso 4 názory

Suroviny

6 ks vnitřního kuřecího prsního svalu (můžou být i klasická prsíčka)
4 lžíce oleje
1+1/2 lžičky kurkumy
mletý bílý pepř
sůl
2 lžičky solamylu
čerstvá majoránka nebo oregano
Hnízda:
2 křepelčí vajíčka
1 červená paprika
1 zelená paprika
olej
sůl
Příloha:
těstoviny
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaríme cestoviny na skus, tak, aby boli hotové pri dokončení mäsa.

  2. Mäso dáme do misky a pridáme 2 lyžice oleja, 1 lyžičku kurkumy, korenie a soľ. Premiešame a necháme 2 hod postáť. Potom posypeme lyžičkou solamylu a dáme na zvyšný olej restovať z oboch strán.

  3. Hotové mäso vyberieme a udržiavame v teple.
    Do výpeku pridáme v 2 lyžiciach vody rozmiešané ½ lyžičky kurkumy a 1 lyžičku solamylu. A stáleho miešania výpek zahustíme. Podľa chuti ho dosolíme.

  4. Kým sa robí mäso, narežeme papriky na tenké rezance a na oleji 2 min restujeme. Potom z papriky vytvarujeme 2 kruhy s otvorom uprostred (hniezda) a dovnútra vyklepneme po jednom vajíčku. Jemne posolíme. Necháme vajíčka pomaly stuhnúť.

  5. Na tanier dáme cestoviny, opatrne zošuchneme prepeličie hniezdo, uložíme mäso a posypeme čerstvými majoránovými lístkami.

Poznámka

Vnútorný prsný sval je malý sval pod kuracími prsiami, ktorý sa dá oddeliť rukou. U nás dostať balenia len tohto svalu: https://www.hyza.sk/produkty/cerstve-kuracie-file-...

Kľudne sa ale dajú požiť aj normálne prsíčka, ktoré narežeme na "palce".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí s křepelčím hnízdem

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Eja57: :-* áno, křepelka=prepelica:-K Človek všetko vedieť nemôže, nič si z toho nerob. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    tejaja: Terezka, ja asi celkom viem rozprávať a čítať a rozumiem...ale že křepelka = prepelička tak to fakt neviem:-K

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    MiskaM: Ďakujem, prepeličie vajíčka mám od dcéry, chová doma japonské prepeličky. Sú zdravé, len na praženicu by si potrebovala 10 ks. :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM

    Vypadá to moc pěkně a taky chutně :-K přidávám do oblíbených <3

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo