Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 331 kJ / 2 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 174,20 g |
Tuky | 93,35 g |
Vláknina | 55,88 g |
Cholesterol | 1,05 g |
Sodík | 1,58 g |
Sůl | 3,43 g |
Sacharidy | 213,45 g |
Postup přípravy
Krok 1: POSTUP salát:
Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé. Nakrájejte je na cca 0,5 cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
Ten by se měl všechen do brambor vsáknout. Krok 2: Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený. Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou. Krok 3: POSTUP řízečky:
Prsíčka a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme je a opeříme. V misce rozmícháme vejce a přidáme do toho postupně papriku, kari, sójovou omáčku a nakrájenou bazalku.
Nakrájená prsa touto směsí zalijeme, promícháme a dáme na tři hodiny do lednice, (může se to připravit už den předem). Krok 4: Předtím, nežli budeme vytvářet placičky ze směsi, tak zahustíme škrobem, dokud se z toho nebude dát vytvořit v ruce placička.
Pak už jen smažíme na pánvi po obou stranách 10 minut na mírném ohni a můžete servírovat k salátu :).
Brambory uvařte doměkka ve slupce a ještě horké se je pokuste oloupat.
Je důležité, aby brambory byly při přípravě ještě teplé. Nakrájejte je na cca 0,5 cm plátky do mísy a zalijte je postupně vývarem.
Ten by se měl všechen do brambor vsáknout. Krok 2: Poté přidejte na jemná půlkolečka nakrájenou cibuli, trochu jarní cibulky, podle chuti dosolte, přilijte postupně ocet (nejprve po troškách a ochutnejte, jak vám bude kyselost vyhovovat), olej a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Dobře promíchejte. Salát můžete podávat vlažný, ale nám více vyhovuje vychlazený a odležený. Po odležení se může stát, že budete muset ještě trochu dochutit, brambory hodně chuti pojmou. Krok 3: POSTUP řízečky:
Prsíčka a cibuli nakrájíme na nudličky, osolíme je a opeříme. V misce rozmícháme vejce a přidáme do toho postupně papriku, kari, sójovou omáčku a nakrájenou bazalku.
Nakrájená prsa touto směsí zalijeme, promícháme a dáme na tři hodiny do lednice, (může se to připravit už den předem). Krok 4: Předtím, nežli budeme vytvářet placičky ze směsi, tak zahustíme škrobem, dokud se z toho nebude dát vytvořit v ruce placička.
Pak už jen smažíme na pánvi po obou stranách 10 minut na mírném ohni a můžete servírovat k salátu :).
Zveřejněno 23. 12. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cikánské řízečky s vídeňským bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGxy
Moje poznámka
Cikánské řízečky s vídeňským bramborovým salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JGxy
Nejnovější recepty
Krekry s chia semínky
Přidáno 2. 6. 2025 08:00
Cizrna se zeleninou a houbami
Přidáno 2. 6. 2025 06:15
Zabaglione s jahodami
Přidáno 1. 6. 2025 18:01
Drůbeží játra na rajčatech s opečenou polentou
Přidáno 1. 6. 2025 12:50
Spicy chicken tenders
Přidáno 1. 6. 2025 11:06
Jednoduché řezy s kakaovým krémem
Přidáno 1. 6. 2025 08:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvovo-česneková polévka
tara23 před 31 minutami
Mleté maso s kapustou a rýží
monyss před 54 minutami
Hlávkový salát se slaninou
Evule1 před 6 hodinami
Koprová omáčka
LucieKrou před 15 hodinami
Párečky v těstíčku
Jan Nemec před 16 hodinami
Kuře na paprice
vakl1 před 16 hodinami
Pochoutka z vepřových jater
kimlo před 18 hodinami
Hovězí kližka po burgundsku z trouby
Ditunat před 18 hodinami
Suroviny:
brambory typ a,
cibule červená,
cibulka jarní,
vývar masový,
olej rostlinný,
sůl,
pepř mletý,
prsa kuřecí,
cibule,
vejce,
paprika sušená sladká,
koření kari,
omáčka sojová,
bazalka čerstvá,
škrob
Komentáře (1)