"Skandinávská" rybí polévka
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Množství surovin je jen velmi orientační.
Nutriční hodnoty
Energie | 1 336 kJ / 319 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 49,83 g |
Tuky | 2,16 g |
Vláknina | 8,13 g |
Cholesterol | 150 mg |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,77 g |
Sacharidy | 21,11 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
K přípravě této polévky mě inspiroval výrobek firmy Knorr stejnojmenného názvu. Byť šlo o pytlíkovou polévku, byla velmi dobrá, a tak jsem se snažila vynalézt její bezpytlíkovou variantu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
28. 12. 2021 14:43
Dajda: Ne,ne, ja uz to vidim, musi stacit file!
27. 12. 2021 19:22
Veronika.Hrozna: Vida, zapomněla jsem! Díky za připomenutí! Koření bych raději před mixováním vyndala.
Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.
Tak dej vědět, jak jsi u manžela uspěla. Zkusíš tuhle jednoduchou a příště se pustíš do české klasiky - ze začátku použiješ třeba ocasní porce. No a nakonec zvládneš i tu z rybích hlav - je to zajímavé, ale je chutnější než ta uvařená z normálního rybího masa.
27. 12. 2021 18:49
Tak ta fotka mě dostala a recept taky! Už vařím rybí polévku, to už je jisté ! Jak to krásně vypadá, to si manžel pošmákne ! Už je uložena! Přidej to koření do surovin, jinak ho tam zapomenu dát! Zeleninu umixovat i s kořením, kromě bobkového listu, že ano!
27. 12. 2021 14:06
Dajda:
27. 12. 2021 12:59
maris: Rádo se stalo. Slova chvály od tak skvělé kuchařky pohladí na duši.
27. 12. 2021 12:27
Bylo to rychle, já na Štědrý den rybí polévku nedělám, tak dnes to pro mě byla vítaná změna
Děkuju
Děkuju
27. 12. 2021 12:09
maris: Každé foto vítáno, zvláště takto pěkné. To ale byla rychlost!
27. 12. 2021 11:23
Dajdo, polévka je výborná. Taky vzpomínám na Frionor
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept
Trošku jsem upravila - zakápla citronem, přidala cca 100 ml smetany (33%) a špetku bílého pepře. Dovolila jsem si přidat fotku a díky za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Špenátové lívance s jablky
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí prso s květákovo-mrkvovou kaší
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč z jogurtového těsta
Přidáno před 15 hodinami
Proužkovaná střecha
Přidáno před 16 hodinami
Hořčicové řízky z krkovice a můj bramborový salát
Přidáno před 18 hodinami
Koláč ze špaldové mouky s kompotovaným ovocem a mandlemi
Přidáno 19. 9. 2024 20:42
Právě bylo uvařeno:
Čokoládová poleva na moučníky
marky79 uvařila před 9 minutami
Červená řepa "Fajnovka"
bohdana uvařil před 4 hodinami
Šunkofleky
bohdana uvařila před 4 hodinami
Vydatná fazolová polévka s koprem
Kerysha uvařil před 5 hodinami
Podzimní hruškový koláč
Jasek uvařila před 5 hodinami
Domácí sekana se sýrem
Myslivost uvařil před 6 hodinami
Hranolky z máslové dýně
Lenka1980 uvařila před 6 hodinami
Lehký cottage salát
Eva07 uvařila před 6 hodinami
Dýňový cheesecake podle Pavla Berkyho
Saratice uvařil před 7 hodinami
Španělský ptáček
jana.preislerova@seznam.cz uvařila před 9 hodinami
Další recepty
Suroviny: filet rybí, mrkev, celer, máslo, olej, mouka hladká, sůl, smetana kysaná, bobkový list, koření nové koření, pepř, citron
"Skandinávská" rybí polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/MOA1
8 názorů