

Skandinávská polévka
Suroviny
- 300 g rybí filé z mořských ryb bez kostí
- 1 litr mléka
- 2 rovné polévkové lžíce hladké mouky
- muškátový květ
- sůl
- na zpestření sterilovaný hrášek nebo kukuřici
Postup přípravy receptu
Do osolené vody dáme vařit rybu. Čím méně vody, tím lépe, ale nepřipálit rybu. Po 10 minutách varu přilijeme mléko s hladkou moukou.
Přidáme na špičku nože muškátového květu a ještě povaříme, až mouka zhoustne. Mícháme, aby se nepřichytila ke dnu. Na talíři přidáme do polévky hrášek a kukuřici.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skandinávská polévka
-
Matěj Pivoňka:
Zdravím. Podle toho, jak jste velcí jedlíci, ale počítá se se čtyřmi porcemi. O. -
Na kolik je to porcí prosím ?
-
Dnes jsem ji dělala - není to špatná polévka a rozhodně je originální. Jednou za čas - proč ne
-
-
Polievka je rýchle hotová a hlavne výborná
Nasleduje bodík