Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 535 kJ / 367 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,80 g |
| Tuky | 22,35 g |
| Vláknina | 5,20 g |
| Cholesterol | 72 mg |
| Sodík | 169 mg |
| Sůl | 0,40 g |
| Sacharidy | 30,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Přendáme do velké mísy, kde rovnoměrně obalíme v olivovém oleji, osolíme a opepříme.
Krok 2: Poklademe na pečicím papírem vyložený plech a pečeme při minimálně 240 °C dozlatova.
Krok 3: Než se hranolky upečou, připravíme dresink ze zakysané smetany, najemno nastrouhaných sterilovaných okurek i sušeného kopru, a podle potřeby dále dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 7. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové hranolky se smetanovým dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKXg
Moje poznámka
Zeleninové hranolky se smetanovým dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKXg
Nejnovější recepty
Grinchův elixír
Přidáno před 3 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 6 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 6 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 9 hodinami
Kuličky kumquat
Přidáno před 9 hodinami
Rychlá polévka s mrkví, hráškem a strouháním
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 14 minutami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 19 minutami
Banánky ze strojku
Vilik před 32 minutami
Svíčková na smetaně
Sirael před 1 hodinou
Konfitovaná hovězí líčka
JanSmola před 1 hodinou
Linecké smajlíky
Evculina84 před 1 hodinou
Liduščin vaječný koňak
Evculina84 před 2 hodinami
Kuře na paprice se smetanou
_martakrizk8_ před 3 hodinami
Pravý vepřový guláš
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
Ketynna před 3 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petrželka kořenová,
řepa červená,
batáty,
olej olivový extra virgin,
pepř čtyř barev,
sůl mořská,
smetana zakysaná,
okurky sterilované,
kopr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.