Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 535 kJ / 367 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,80 g |
Tuky | 22,35 g |
Vláknina | 5,20 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 169 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 30,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Veškerou zeleninu oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Přendáme do velké mísy, kde rovnoměrně obalíme v olivovém oleji, osolíme a opepříme.
Krok 2: Poklademe na pečicím papírem vyložený plech a pečeme při minimálně 240 °C dozlatova.
Krok 3: Než se hranolky upečou, připravíme dresink ze zakysané smetany, najemno nastrouhaných sterilovaných okurek i sušeného kopru, a podle potřeby dále dochutíme solí a pepřem.
Zveřejněno 7. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zeleninové hranolky se smetanovým dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKXg
Moje poznámka
Zeleninové hranolky se smetanovým dresinkem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vKXg
Nejnovější recepty
Hruškový koláč
Přidáno před 10 hodinami
Roláda z panenky se šunkou, sýrem a špenátem
Přidáno před 14 hodinami
Smaženice
Přidáno 19. 9. 2025 20:29:00
Květákový řízek
Přidáno 19. 9. 2025 13:40:02
Krůtí maso v zelenině s bulgurem
Přidáno 19. 9. 2025 09:58:12
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno 18. 9. 2025 20:59:37
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Matjesy z cukety
Barča před 4 hodinami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Stefi.f před 4 hodinami
Zapečené kuřecí s kari
Valis před 5 hodinami
Bramboračka s čerstvými houbami
LucieKrou před 6 hodinami
Šopský salát
Kajkajak před 7 hodinami
Pečená švestková povidla
Dannulka před 7 hodinami
Letní cuketový salát s lososem
misula29 před 7 hodinami
Vepřové na houbách
Misicka77 před 7 hodinami
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Haninkakan před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 10 hodinami
Suroviny:
brambory,
mrkev,
petrželka kořenová,
řepa červená,
batáty,
olej olivový extra virgin,
pepř čtyř barev,
sůl mořská,
smetana zakysaná,
okurky sterilované,
kopr
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.