Krémové, citronovo - máslové kuře
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 923 kJ / 1 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,51 g |
Tuky | 131,20 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,25 g |
Sacharidy | 18,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.
Krok 2: V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře vyjmeme. Do výpeku vlijeme vývar, smetanu,citronovou šťávu a kůru, přidáme koření a sýr. Vaříme do rozpuštění sýru.
Krok 3: Přidáme hrst mangoldu, vložíme zpět kuře a dáme zapéct do trouby na cca 200 °C přibližně 25 minut.
Krok 4: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 30. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémové, citronovo - máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPA8
Moje poznámka
Krémové, citronovo - máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPA8
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 6 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 31 minutami
Kapr na zelenině
Blofas před 1 hodinou
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 2 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 3 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 3 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 4 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 4 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 5 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 5 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 5 hodinami
Suroviny:
kuře čtvrtky,
mangold,
česnek,
šťáva citronová,
kůra citronová,
vývar kuřecí,
smetana,
parmazán,
tymián,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (5)
A s citronem a kůrou jak? Z postupu to není jasné. Děkuji.