Krémové, citronovo - máslové kuře
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 923 kJ / 1 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 39,51 g |
Tuky | 131,20 g |
Vláknina | 2,45 g |
Cholesterol | 316 mg |
Sodík | 1,31 g |
Sůl | 3,25 g |
Sacharidy | 18,94 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.
Krok 2: V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře vyjmeme. Do výpeku vlijeme vývar, smetanu,citronovou šťávu a kůru, přidáme koření a sýr. Vaříme do rozpuštění sýru.
Krok 3: Přidáme hrst mangoldu, vložíme zpět kuře a dáme zapéct do trouby na cca 200 °C přibližně 25 minut.
Krok 4: Podáváme s rýží.
Zveřejněno 30. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémové, citronovo - máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPA8
Moje poznámka
Krémové, citronovo - máslové kuře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpPA8
Nejnovější recepty
Vaječná omeleta se sýrem a s tuňákem
Přidáno před 22 hodinami
Placičky z podmáslí
Přidáno 3. 8. 2025 13:46:57
Karpatské lečo
Přidáno 3. 8. 2025 13:00:03
Kotlety na tymiánu s hrachovou kaší a pečenou karotkou
Přidáno 3. 8. 2025 10:37:11
Čalamáda ze zelí a paprik
Přidáno 3. 8. 2025 09:04:01
Čajot restovaný s krevetami a nudlemi z jedné pánve
Přidáno 3. 8. 2025 08:18:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
DavidVolvo před 17 minutami
Hrníčková cuketová buchta
Dakota před 46 minutami
Kotlíkový party guláš
alan.h před 1 hodinou
Borůvkový kynutý koláč
Jara24 před 1 hodinou
Hovězí guláš se sušenými houbami
radekfiala před 2 hodinami
Salát z polníčku
esstelle před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Mlateli před 3 hodinami
Houbová paštika jinak
KrisZaezemi před 3 hodinami
Honzovy plněné buchty od Uursik
ferda30 před 3 hodinami
Cibulové chutney (čatní)
Majkl2910 před 4 hodinami
Suroviny:
kuře čtvrtky,
mangold,
česnek,
šťáva citronová,
kůra citronová,
vývar kuřecí,
smetana,
parmazán,
tymián,
pepř,
sůl,
máslo
Komentáře (6)
A s citronem a kůrou jak? Z postupu to není jasné. Děkuji.