Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 31 083 kJ / 7 429 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 186,54 g |
Tuky | 168,17 g |
Vláknina | 56,14 g |
Cholesterol | 1,62 g |
Sodík | 8,88 g |
Sůl | 22,11 g |
Sacharidy | 1 182,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravte si dobře propracované kynuté těsto, které bude středně tuhé.
Krok 2: Na náplň nejprve kaštany vařte společně s mlékem, smetanou, cukrem a trochou soli asi 30 minut. Poté vše pasírujte, ochuťte rumem a pokud bude zapotřebí, přilijte ještě mléko nebo smetanu.
Krok 3: Z připraveného těsta uválejte 1 cm tlusté pláty, ze kterých pomocí tvořítka nebo skleničky připravíte kruhy, na které naneste kaštanovou náplň. Takto připravené kruhy s náplní složte do tvarů půlměsíce a pevně stlačte okraje. Nechte ještě 20 minut odpočinout a poté smažte na pánvi na rozpáleném tuku.
Krok 4: Hotové Krapfen zlehka pocukrujte a můžete servírovat.
Zveřejněno 12. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaštanové Krapfen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EROVm
Moje poznámka
Kaštanové Krapfen
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/EROVm
Nejnovější recepty
Frikadelky s houbami
Přidáno před 9 hodinami
Houbičky ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 10 hodinami
Kousky vepřové krkovice na houbách a zelenině
Přidáno před 10 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Přidáno před 11 hodinami
Domácí šípkový sirup
Přidáno před 14 hodinami
Hovězí nakyselo
Přidáno 27. 9. 2025 21:57:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šlehačkový závin
Noumik před 5 hodinami
Kuřecí kousky v rajčatovo - smetanové omáčce
Jan Nemec před 5 hodinami
Krkovička s jablky a cibulí
Jan Nemec před 5 hodinami
Bramborák s masovou směsí
MajaFero před 6 hodinami
Malinový zákusok
tejaja před 6 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
David1230X před 6 hodinami
Strouhaný kakaový koláč s tvarohem
luckos před 6 hodinami
Selská omeleta z mikrovlnky
D.strelcova@seznam.cz před 6 hodinami
Hrníčkový perník
Ivana_Eignerova před 7 hodinami
Vánoční polévka z kapříka (rybí)
Mirrika před 7 hodinami
Suroviny:
mouka pšeničná,
kvasnice,
sůl,
cukr,
máslo,
žloutek,
cukr vanilkový,
citron,
mléko,
rum,
kaštan jedlý,
mléko,
smetana,
cukr,
sůl,
rum,
tuk na smažení
Komentáře (1)