Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jáhly s ovocem

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 10 min +odležení

15 min (5 min příprava + 10 min tepelná úprava, +odležení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 221 kJ /
1 487 kcal
Bílkoviny28,34 g
Tuky46,42 g
Vláknina23,90 g
Cholesterol 51 mg
Sodík 23 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy226,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji za stáleho miešania restujeme pšeno asi 5 minút. Krok 2: Pridáme na malé kocky narezané jablko a figy. Krok 3: Zalejeme vodou a privedieme k varu.
Potom ihneď odstavíme, pridáme med, zakryjeme a zabalíme do perín na 30 minút (tak, ako to robíme s pohánkou). Krok 4: Potom vyberieme, premiešame, rozdelíme na taniere, prelejeme roztopeným maslom a posypeme škoricou.
Ihneď podávame.

Zveřejněno 28. 10. 2022

Poznámka autorky tejaja

Recept je z knihy Ovocie a zelenina ako liek.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlpQ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jáhly s ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYlpQ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

bofinka: :-*

tejaja: Ze jahly jsou po uvareni horke, ma svuj duvod, jak psano v linku. Jen proto jsem ho pridala.
V zadnem pripade jsem Te nechtela poucovat, ale mozna jsou taci, co nevedi - ani ja jsem nevedela ;-)

bofinka: :-D Vždy som varila pšeno klasicky, už som to tu nižšie písala, že tento recept ma zaujal práve tým, že je robený inak. Nepotrebujem link na varenie pšena, jeme a varíme ho u nás generácie.;-)

Marie Svarcova: Maruška, tým to nebude, doma sme ako deti nemávali z mlyna, ale z obchodu a nikdy horké nebolo. Je predsa jedno, v akom balení a kam to mlyn expeduje. Dodávajú aj v malom balení do obchodov. A skutočne som pšeno horké nemala nikdy. O horkom pšene som sa prvý raz dočítala až tu na topkách, dovtedy som ho jedla celý život a nič také netušila. ;-)

tejaja: OK možná je to tím, že ho máš přímo ze mlýna, proto je tak dobré - příště zkusím :-K

Marie Svarcova: Maruška, nikdy nesparujem pšeno horúcou vodou, ani doma sme to nikdy nerobili, a nikdy nie je horké. ;-) Normálne ho prepláchnem a tým to končí.
Pšeno predvarené nebolo, ja si kupujem pšeno priamo z mlyna vo veľkom 5 kg plátenom vrecku. Recept ma zaujal práve pre ten postup, či bude pšeno mäkké. Bolo. ;-)

:-):yes: :yes:zajímavý recept, :-K jen mám poznámku - možná jsi měla koupené jáhly (pšeno) předvařené jinak by se měly několikrát přelít horkou vodou, aby nebyly hořké a pak se vaří jako rýže.

Suroviny:
jáhly, voda, olej, jablko, fíky čerstvé, med, máslo, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu