Suroviny pro 2 kusy
2kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 369 kJ / 3 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 101,49 g |
Tuky | 28,42 g |
Vláknina | 41,21 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,44 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 616,33 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vlažné (nikoliv vařící) vody, droždí a cukru vypracujeme kvásek. Voda nesmí pálit, musíme v ní udržet ruku. Droždí ve vodě rozmíchejme – nejlépe to jde metličkou. Necháme 10 minut stát.
Krok 2: Cibuli nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji cibuli osmahneme dozlatova. Použijeme pouze 1 lžíci oleje, nechceme aby byla cibule samý olej. Stačí jen tolik, aby se lépe opekla.
Krok 3: Pokud se na pánvi přichytila, vlijeme do pánve lžíci nebo dvě vody a rychle promícháme. Díky vodě přichycenou cibuli uvolníme a můžeme pokračovat ve smažení. Já většinou vodu přidávám i když není třeba, protože je po ní cibulka pěkně šťavnatá.
Krok 4: Po přidání vody jí ještě krátce opeču než se přebytečná voda vypaří. Cibulka se peče dohněda, ale ne do křupava, to už by bylo moc. Před přidáním do těsta nechme cibuli zcela vychladnout.
Krok 5: Zbytek surovin promícháme ve velké míse, přidáme vychladlou cibuli a poté do ní vlijeme i kvásek. Ručně nebo v robotu vypracujeme těsto – zabere to asi 5 minut.
Krok 6: Velký plech vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme olejem.
Krok 7: Z těsta vypracujeme velký kulatý bochník, který dáme doprostřed plechu (já jsem z jednoho těsta udělala dva menší bochníky). Trochu ho zmáčkněte, ať není moc tak vysoký.
Chléb nechte pod utěrkou kynout 60 minut. Krok 8: Vykynutý chléb vložíme do předehřáté trouby na 210 °C na střední rošt (na spodním může být nedopečený). Pečeme 5 minut, poté stáhneme teplotu na 180 °C a 25-30 minut dopečeme.
Při pečení potíráme máslem. Krok 9: Špejle po vytáhnutí musí být čistá.
Chléb nechte pod utěrkou kynout 60 minut. Krok 8: Vykynutý chléb vložíme do předehřáté trouby na 210 °C na střední rošt (na spodním může být nedopečený). Pečeme 5 minut, poté stáhneme teplotu na 180 °C a 25-30 minut dopečeme.
Při pečení potíráme máslem. Krok 9: Špejle po vytáhnutí musí být čistá.
Zveřejněno 3. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cibulový bochánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDw2
Moje poznámka
Cibulový bochánek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/NkDw2
Nejnovější recepty
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 8 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 8 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 9 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 9 hodinami
Květákové karí placičky
Přidáno před 21 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Řezy se zakyskou
Koffi před 1 hodinou
Bábovka...
Marcela0123 před 1 hodinou
Plovdivské maso
Barunka1 před 2 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 2 hodinami
Blesková šlehačková bábovka
kajapece13 před 3 hodinami
Kuskusový salát s cuketou
AndreaAbb před 3 hodinami
Africké kuře
Hypnos před 3 hodinami
Šťouchané brambory
Benetka před 3 hodinami
Kuřecí prsa Kung pao s mandlemi
Severynka před 3 hodinami
Pizza Valencia
Alena194 před 3 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
voda,
cibule,
droždí,
olej,
cukr,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (3)