Postup přípravy
Krok 1: Houby nakrájíme na plátky. Nakrájíme šalotku nadrobno. Nasekáme česnek.
Krok 2: Na houbovou omáčku zahřejeme v kastrolu na středním ohni 1 lžíci másla a 1 lžíci olivového oleje. Když se rozpustí, přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme, dokud nezačne cibule měknout (asi 3-4 minuty).
Krok 3: Přidáme nasekaný česnek a restujeme tak další minutu. Vmícháme houby nakrájené na plátky spolu se solí a pepřem podle chuti. Restujeme asi 5 minut, dokud houby nezačnou měknout. Pak přidáme provensálské koření.
Krok 4: Přidáme červené víno a vaříme ještě asi 5 minut, dokud se víno nezredukuje asi o polovinu a houby nejsou plně uvařené.
Krok 5: Omáčku dokončíme rozpuštěním další lžíce másla a pak dobře promícháme, aby se začlenilo do omáčky. Pak snížíme teplotu na velmi nízkou a přikryjeme.
Krok 6: Mezitím tagliatelle uvaříme podle návodu.
Krok 7: Lososa osolíme a opepříme. Zahřejeme řepkový olej na pánvi na střední teplotě. Když je pánev rozpálená, přidáme lososa kůží dolů. Navrch dáme trochu oleje z pánve. Asi 4 minuty se ryby nedotýkáme. Po 4 minutách opékání lososa na straně kůže rybu otočíme. Opékáme další 2 až 3 minuty. Lososa stáhneme z ohně a necháme ho pár minut odpočinout. Ryba by měla být stále velmi vlhká a uvnitř by měla mít tmavě oranžovou barvu.
Krok 8: Podáváme se širokými nudlemi tagliatelle, které přelijeme houbovou omáčkou. Zdobíme petrželkou.
Zveřejněno 22. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos s houbami na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9B8
Moje poznámka
Losos s houbami na červeném víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wp9B8
Nejnovější recepty
Dědova kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Houbové ragú s těstovinami
Přidáno před 4 hodinami
Salát s křehkým čerstvým čajotem
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí stir-fry s rýží
Přidáno před 14 hodinami
Tuňákové placičky s nivou
Přidáno před 14 hodinami
Proteinový marshmallow dezert
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka s játrovými knedlíčky
Kajkajak před 3 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
káťa před 3 hodinami
Francouzské brambory
JanaMo před 3 hodinami
Nejlepší litý perník
vesnickydesolat před 4 hodinami
Drobenkový hruškový koláč
Ajca1 před 5 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a tuňákem
Lucie1001 před 6 hodinami
Jihočeská kulajda
bonkova před 6 hodinami
Čalamáda moc dobrá
HusoKachna před 6 hodinami
Putimské vepřové nudličky
bonkova před 6 hodinami
Houbová omáčka dle Jitky
bonkova před 6 hodinami
Suroviny:
losos,
máslo,
olej olivový,
cibule šalotka,
žampióny,
víno červené,
česnek,
koření provensálské,
sůl,
pepř,
olej řepkový,
petrželka,
tagliatelle
Komentáře (1)