Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Špagety se Salsa napoletana

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

jannazz159 jannazz159

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 914 kJ /
3 804 kcal
Bílkoviny122,81 g
Tuky183,80 g
Vláknina39,49 g
Cholesterol 335 mg
Sodík 3,88 g
Sůl9,55 g
Sacharidy395,98 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Dáme vařit vodu na špagety. Při vaření vodu osolíme a vložíme špagety. Vaříme je podle návodu na obalu. Uvařené špagety slijeme a necháme bokem připravené. Krok 2: Rozpustíme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Krok 3: Následně osmažíme nakrájenou slaninu, osolíme, opepříme. Přidáme nakrájená rajčata a lehce je orestujeme. Přidáme protlak, konzervu loupaných a krájených rajčat, Salsu napoletanu a tekuté koření. Krok 4: Necháme vše provařit aspoň 10-15 minut tak, aby se odpařila všechna přebytečná voda. Krok 5: Poté přidáme a vmícháme nastrouhanou goudu a necháme rozpustit. Krok 6: Do připravené omáčky přidáme uvařené špagety, pořádně promícháme a podáváme.

Zveřejněno 6. 3. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety se Salsa napoletana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6n2o

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Špagety se Salsa napoletana

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/W6n2o

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (2)

Salse Napoletane jsou dve, ta prvni absolutne jednoducha a rychla - olej, cesnek, bud syrova rajcata nebo konzervovana, bazalka.
Druha, jinak zvana Ragù po neapolsku: cibule, cervene vino, maso - veprova zebirka a klobasa, hovezi krk nebo zebro, hovezi zavitky plnene parmezanem a petrzelovou nati, vse toto se vari nekolik hodin na mirnem ohni splu s pasirovanymi rajcaty, obcas se promicha a podle potreby zakapne vodou.
Pak se maso vynda a s onou zbylou rajcatovou omackou se ochuti testoviny - opravdu neskutecna dobrota, jen casove narocna zalezitost.
Takze: zadny kecup ni tekute koreni, natoz gouda :-((

Suroviny:
těstoviny špagety, máslo, cibule, slanina, sůl, pepř mletý, rajče, protlak rajčatový, rajče loupané, kečup sladký, koření, sýr gouda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu