Špagety s cuketou

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 30 min 1 porce Těstoviny 7 názorů

Suroviny

200 g špagiet
1 cuketa
1 cibule
2 stroužky česneku
olej
3 snítky čerstvého oregana
pepř
sůl
čerstvý kozí sýr
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Špagety uvaríme.
    Cuketu nastrúhame po dĺžke škrabkou na zemiaky.

  2. Na oleji orestujeme na kolieska nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme škrabkou na zemiaky nastrúhané dlhé plátky cukety, vetvičky oregana, čierne korenie a soľ a asi 3 min restujeme na silnom ohni. Nie dlhšie, cuketa nesmie byť mäkká, len chrumkavá. Stopky oregana vyberieme.

  3. K cukete pridáme uvarené špagety. Premiešame dvoma vidličkami.

  4. Na tanieri posypeme strúhaným kozím syrom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Špagety s cuketou

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Majkaa: :-) To je síce pravda, ale treba kupovať to, čo je z ovčieho mlieka. To, že výrobcovia pridávajú kravské mlieko, lebo je oveľa lacnejšie, ešte neznamená, že je to dobré. Liečivé účinky bryndze žiadne kravské mlieko nenahradí. Tieto účinky má ale iba bryndza z nepasterizovaného ovčieho mlieka, a tú neviem, či v ČR dostanete. U nás áno, z fariem O chuti sa ani nebavím, nedá sa porovnávať.:-K
    Majka, pokiaľ kupujem bryndzu na salaši, tak ani náhodou nie s prímesou kravského mlieka, ale poctivú. Salašu, kde toto predávajú, by som sa vyhla.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    Majkaa: https://sk.wikipedia.org/wiki/Bryndza
    Podľa Potravinového kódexu SR musí výrobok označovaný ako bryndza obsahovať minimálne 50 % ovčieho syra v sušine[6].
    V poslednom čase sa do výrobkov pod označením bryndza pridáva značné množstvo kravského syra a namiesto tradičnej bryndzovej chute je oveľa viac cítiť tvarohovú chuť a konzistenciu[7][8][9][10]. Bryndzová chuť tak takmer úplne zaniká.

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Simona Skolakova:
    Budeš se divit, ale je i kravská, nebo na podzim se i míchá, když je méně ovčího mléka. Kupuji jí na Slovensku na salaši;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Majkaa: Simonka odpovedala za mňa. :-D Bryndza je predsa z ovčieho syra vyrobeného z ovčieho mlieka. To, čo predávajú niekedy v obchode, kde je namixované kravské mlieko aj v dosť vysokom objeme, by sa bryndzou správne nazývať ani nemalo.
    Bryndzu by išlo nadrobiť, ale dá jedlu úplne inú chuť a konzistenciu. ;-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Majkaa: musím se trošku smát,já jinou než ovčí brynzu neznám;-);-)

    Odpovědět

  • Majkaa Majkaa

    Šlo by dát místo sýru třeba ovčí bryndzu:-?

    Odpovědět

  • maris maris

    Špagety s cuketou taky dělám, ale moc se mi líbí ten kozí sýr, ten tomu dá určitě tu správniu tečku. Jednoduché a výborné.:yes::-)

    Odpovědět

Tématické fráze: špagety s cuketou cuketa recepty cuketové špagety recepty z cukety cuketové špagety recept špagety z cukety recept na cuketové špagety cuketové recepty recepty cuketa na špagety recept špagety z cukety recepty na špagety s cuketou cuketové špagety recepty špagety recepty cuketa a špagety špagety s cukety cuketa recept cuketovy spagety cuketa a špagety recept z cukety na špagety spageti s cuketou

Zapomněl/a jsem heslo