Postup přípravy
Krok 1: Tyto zbytky nakrájíme na drobné kousíčky, vložíme do kastrolu, mírně osolíme (můžeme přidat i kmín) a podlijeme malinko vodou. Dusíme asi 20 min., během dušení sbíráme pěnu ze šťávy a dáváme stranou do hrnku. Rozdušené houby propasírujeme nebo rozmixujeme.
Krok 2: Do směsi nalejeme zpět onu pěnu a produsíme na konzistenci sirupu (rosolu apod.).
Krok 3: Směs dáme do malých skleniček a sterilizujeme ve vodní lázni 40 minut na 90°C. Použití - jako houbové koření do omáček, polévek apod.
Zveřejněno 26. 8. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Houbová tresť
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vlP
Moje poznámka
Houbová tresť
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2vlP
Nejnovější recepty
Cuketová bábovka
Přidáno před 11 hodinami
Vepřové výpečky pánů z Hradce
Přidáno před 18 hodinami
Šlehačková ovocná bublanina
Přidáno před 18 hodinami
Dortík s pudinkovým krémem
Přidáno před 21 hodinami
Cuketové placky s koprovým dipem
Přidáno 25. 6. 2025 18:04
Cuketové muffiny s citronem
Přidáno 25. 6. 2025 14:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Nejlepší bublanina
mjanickam před 1 hodinou
Jednoduchý chléb pro začátečníky (tmavý)
JARDAPA před 9 hodinami
Dršťková polévka I
Darwin před 11 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
ancciexo před 11 hodinami
Fofr bublanina
Barbora0431 před 12 hodinami
Ruské vejce
Ivyjg před 12 hodinami
Kolínkoto
Krenaroman před 13 hodinami
Škvarkové pagáčky
kubicova.maja před 13 hodinami
Sněhový rybízový koláč
ProchazkovaAndela před 14 hodinami
Tématické fráze:
tresť,
houbové zavařeniny,
hobový kuba,
krkonošská houbová smaženice,
houbová smaženice na zimu,
male trestne c 90,
houbová pěna,
bramborové tresti,
houbové odřezky,
tresť recept,
hobový rosol,
krkonošské rosol
Suroviny:
houby,
sůl,
kmín drcený
Komentáře (14)