Hrstková polévka s uzeným masem
Polévky jsou nedílnou součástí jídelníčku. Taková hustá a výživná hrstková polévka se hodí jak na oběd, tak i na večeři. Mix různých luštěnin si v tomto případě skvěle rozumí s mrkví, petrželí, uzeným masem a kořením.
Suroviny pro 10 porcí
10porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 038 kJ / 726 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 22,47 g | 
| Tuky | 34,77 g | 
| Vláknina | 22,22 g | 
| Cholesterol | 122 mg | 
| Sodík | 1,72 g | 
| Sůl | 4,09 g | 
| Sacharidy | 71,63 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nejlépe přes noc necháme namočené luštěniny ve vodě, před vařením ještě luštěniny propláchneme.
Luštěniny dáme vařit a vaříme do změknutí, nesolíme.
Po uvaření rozdělíme luštěniny na polovinu. Jednu rozmixujeme ponorným mixérem a druhou polovinu ponecháme v pevném stavu. Krok 2: Do hrnce s luštěninami (oba díly luštěnin) doplníme vodu a dáme vařit společně s na kostičky nakrájenou mrkví a petrželí a s kořením (majoránka, libeček, Podravka natur, sůl, pepř). Krok 3: Na pánvi rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, nakrájené uzené a zapražíme mouku. Necháme vychladnout. Krok 4: Až je kořenová zelenina měkká, zavaříme do polévky směs z pánve. Metličkou rychle vymícháváme, abys se nevytvořily hrudky. Krok 5: Ještě povaříme cca 10 minut, dochutíme a můžeme podávat.
Luštěniny dáme vařit a vaříme do změknutí, nesolíme.
Po uvaření rozdělíme luštěniny na polovinu. Jednu rozmixujeme ponorným mixérem a druhou polovinu ponecháme v pevném stavu. Krok 2: Do hrnce s luštěninami (oba díly luštěnin) doplníme vodu a dáme vařit společně s na kostičky nakrájenou mrkví a petrželí a s kořením (majoránka, libeček, Podravka natur, sůl, pepř). Krok 3: Na pánvi rozpustíme máslo, zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, česnek, nakrájené uzené a zapražíme mouku. Necháme vychladnout. Krok 4: Až je kořenová zelenina měkká, zavaříme do polévky směs z pánve. Metličkou rychle vymícháváme, abys se nevytvořily hrudky. Krok 5: Ještě povaříme cca 10 minut, dochutíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 3. 4. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Hrstková polévka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L988X
Moje poznámka
					
				
Hrstková polévka s uzeným masem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L988X
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
						Suroviny:
						
							voda, 
						
						
							voda, 
						
						
							voda, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							maso uzené, 
						
						
							cibule, 
						
						
							petržel, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							česnek, 
						
						
							majoránka, 
						
						
							libeček sušený, 
						
						
							podravka, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř
						
					
	
			
	
Komentáře (1)