Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na smetaně z pomalého hrnce

Hodnocení receptu je 5,0 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 250 min Doba tepelné úpravy: 250 min

250 min (250 min tepelná úprava)

Pomalý hrnec je skvělým pomocníkem v přípravě snad jakéhokoliv pokrmu. V tomto receptu najdete inspiraci na králíka pečeného na zelenině. Z upečené zeleniny pak připravíte lahodnou omáčku zjemněnou smetanou.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 535 kJ /
845 kcal
Bílkoviny14,44 g
Tuky64,84 g
Vláknina29,80 g
Cholesterol 210 mg
Sodík 599 mg
Sůl1,41 g
Sacharidy37,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bobkový list a kuličky pepře a nového koření dáme do nerezového vajíčka na čaj. Krok 2: Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky a dáme ji do kameninové nádoby pomalého hrnce (PH). Krok 3: Stehna opláchneme, osušíme, do každého po všech stranách vetřeme trochu soli a položíme je do PH na zeleninu. Krok 4: Hrnec přiklopíme poklicí, program nastavíme na High a necháme pracovat 3,5 hodiny. Krok 5: Poté PH vypneme, měkké maso vyndáme a odložíme stranou do tepla. Z PH vytáhneme koření a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 6: Podle potřeby naředíme smetanou na námi požadovanou hustotu, dochutíme a hrnec opět zapneme. Necháme přiklopený pokličkou pracovat na High ještě 20 minut. Krok 7: Na přílohu se hodí knedlík, rýže i těstoviny.

TIP: Vaření v pomalém hrnci

Zveřejněno 26. 4. 2023

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pro docílení efektu mírného opečení masa můžeme půl hodiny před koncem (po 3 hodinách) podložit pokličku vařečkou.

Pokud chceme mít omáčku hotovou dříve, než za 20 minut, měkkou zeleninu přelijeme do hrnce, ve kterém vše rozmixujeme. Naředíme smetanou, dochutíme a necháme 2 minuty povařit.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na smetaně z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJZqD

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králík na smetaně z pomalého hrnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJZqD

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Anna Kocikova: Aničko a lépe jsi nemohla vybrat neb to je jak já říkám frajer PH;-):-K:-Ku nás doma mu nikdo jinak neříká:-D:-D:-Dpořídila jsem ho aj oběma dcerám a jsou velmi spokojené,hlavně s tím,že tam vše můžeš naházet nemusíš stát u plotny můžeš si jít po své jiné práci a nebo si číst a frajer uvaří a nic nespálí;-):-K:-K:-K:-Ka přes noc vývary dělám jedině táák a ráno polévečka jen jí zavařit,no prostě jak jsem odolávala,tak jsem dnes za frajera ráda a myslím kdo PH má,tak mi dá za pravdu;-):-K:-K:-K:-K

Ani nevíte,jakou jste mi všechny svými komentáři k receptu a diskuzí ohledně pomaláčku udělaly radost:-*Připadala jsem si stejně dobře,jako před pár lety nazpět:-8
Všem vám moc děkuji:-K:-8

Ruby Rom:Romanko,neváhej a kup.Vím,že vaříš ve velkém,tak si raději vyber větší objem.Určitě ho využiješ:yes:

Simona Skolakova: Simonko,dělala jsem pořádek v mrazáku a byly tam tyhle 2 velké nohy od kamaráda z domácího chovu a hříbky.Ty skončily v bramboračce a nohy na zbytku zeleniny:-8Králík nám z ph chutná víc než z trouby,mňam:-Q Jsem moc ráda,že jsem si kdysi dávno jako dárek od Topreceptů vybrala právě pomaláč:-*

:yes::yes::yes:Je to moc pěkný recept, hned bych si s chutí dala.:-K:-K:-K

:-)<3:yes::yes: moc pěkný recept i foto :-K

RubyRom: Romanko neváhej,to je fáákt skvělá věc,kdysi jsem si říkala na co to budu kupovat a tak mi tady kdysi dávno topáčci přemluvili,tak jsem koupila a hned po jednom jídle v něm dělané jsem mu dala název frajer:-Dnedám na něj dopustit a kdyby se mi náhodou rozbil mám už cca 12let,tak hned kupuji nový;-):-D

Aničko skvělý receptík<3včera jsem též dělala přesně tak jak jsi dala recept,moc jsme si pochutnali;-)měla jsem králíka z domácího chovu,pro nás je to už vzácnost,kdysi jsme ušáky taky mívali,ale to už je historie,teď jsem ráda když nás někdo obdaruje;-):-K

Králíky mám doma a dělám na mnoho způsobů. Nikdy se nám nepřejí.
Krásně jsi navařila. O tom pomalém hrnci taky uvažuji. :-K

Drahuška, tak toho zajačika by som si dala. ;-) Pakný recept.;-)

Suroviny:
stehno králičí, cibule, mrkev, celer, voda, pepř, koření nové koření, bobkový list, sůl, smetana ke šlehání

Přidat fotografie receptu