Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou

Lehká piškotová roláda potřená nejen pikantním džemem, ale i kokosovým krémem vám zajisté zachutná. V kokosu je obsažena řada minerálních látek a vitamínů pro posílení činnosti mozku. Takže si nejen pochutnáte, ale uděláte něco i pro své zdraví!

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Středně náročný

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 7 min

47 min (40 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 736 kJ /
3 522 kcal
Bílkoviny84,74 g
Tuky228,34 g
Vláknina29,60 g
Cholesterol 1,23 g
Sodík 736 mg
Sůl1,74 g
Sacharidy267,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mléko s pudinkovým práškem svaříme dohusta. Krok 2: Kokos s mlékem uvaříme na hustou kaši. Krok 3: Obojí necháme vychladnout a pak obojí dáme do mísy, přidáme extrakt, rum, máslo a cukr a ušleháme dohladka. Krok 4: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 5: Vejce ušleháme s cukrem a postupně za stálého šlehání přidáváme prosátou mouku smíchanou s kypřicím práškem. Krok 6: Těsto vlijeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180 °C asi 7 minut podle typu trouby. Krok 7: Horký plát těsta jemně pocukrujeme, aby se neslepil a horký ho stočíme do rolády, přitom odstraňujeme papír. Krok 8: Po vychladnutí roládu rozbalíme, potřeme marmeládou a pak krémem. Stočené roládě ještě potřeme povrch krémem a posypeme strouhaným kokosem. Krok 9: Necháme do druhého dne v lednici.

TIP: Nadýchaná piškotová roláda - rady a tipy

Zveřejněno 28. 7. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD6K3

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AD6K3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Tu musím vyzkoušet :)

Merylas (moderátorka): Moc děkuji, už jsem jí přidala.:-K

RubyRom: Moc prosím, nešla by přidat tato marmeláda i jako recept? Nezapadla by a každý by ji našel. :-* Děkuji moc. :-K

Janee: Bezinková marmeláda s jablky
1,5 kg bobulí bezinek
4 jablka
2 citrony
100 g krupicového cukru
500 g želírovacího cukru
Bobule bezinek opláchneme a dáme do hrnce, přidáme 100 g cukru a uvaříme, když bobulky pustí šťávu vše propasírujeme. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, rozmixujeme a přidáme do šťávy, dále přidáme šťávu ze dvou citronů, celkem potřebujeme na jednu dávku 1 kg této směsi, pokud je málo přidáme ještě jablka. Vsypeme želírovací cukr, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, (během vaření sbíráme pěnu) vaříme nejméně 5 minut a počátku varu. Na talířek dáme trošku marmelády a zkontrolujeme zda dobře želíruje. Pokud želíruje málo, přidáme ještě lžičku kyseliny citronové. Horkou marmeládou naplníme sklenice a ihned uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět.

Dobrý den,
a o recepty na bezinkovou marmeládu bych mohla pěkně poprosit :-):-):-).
Děkuji Jana

Marie Svarcova: moc děkuji, trochu se mi sice rozjela, ale chuťově moc dobrá.

:-)<3:yes::yes: pěkná roládka :-K

Suroviny:
vejce, cukr krupice, mouka hladká, kypřící prášek, marmeláda, mléko, pudink kokosový, kokos strouhaný, mléko, cukr, máslo, extrakt vanilkový, rum, kokos

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu