Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Lehká piškotová roláda potřená nejen pikantním džemem, ale i kokosovým krémem vám zajisté zachutná. V kokosu je obsažena řada minerálních látek a vitamínů pro posílení činnosti mozku. Takže si nejen pochutnáte, ale uděláte něco i pro své zdraví!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 14 736 kJ / 3 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 84,74 g |
Tuky | 228,34 g |
Vláknina | 29,60 g |
Cholesterol | 1,23 g |
Sodík | 736 mg |
Sůl | 1,74 g |
Sacharidy | 267,18 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 28. 7. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6K3
Moje poznámka
Piškotová roláda s kokosovým krémem a domácí bezinkovou marmeládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AD6K3
Nejnovější recepty
Krkovička v pivní marinádě
Přidáno před 15 hodinami
Dort Oreo bez vajec
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí yakitori
Přidáno 30. 6. 2025 21:11
Kuřecí tandoori špízy s koriandrovou omáčkou
Přidáno 30. 6. 2025 21:05
Grilovaná kachní prsa
Přidáno 30. 6. 2025 20:59
Barbecue kuře
Přidáno 30. 6. 2025 20:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
janakrejzarova před 15 hodinami
Brokolicová polévka
Kajkajak před 16 hodinami
Koprová omáčka
radekfiala před 16 hodinami
Cuketové soudky plněné sýrem a šunkou
KrisZaezemi před 16 hodinami
Špaldový koláč s pudinkem a jablky
Zabiczka před 18 hodinami
Smetanová polévka s kysaným červeným zelím
MirekFM před 18 hodinami
Jogurtový ovocný koláč
maminka Machulka před 18 hodinami
Buchta "Orgasmus"
veronika_straka před 19 hodinami
Makový koláč s třešněmi
Moanka před 23 hodinami
Vepřové plátky s těstovinami
Moanka před 23 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
mouka hladká,
kypřící prášek,
marmeláda,
mléko,
pudink kokosový,
kokos strouhaný,
mléko,
cukr,
máslo,
extrakt vanilkový,
rum,
kokos
Komentáře (8)
1,5 kg bobulí bezinek
4 jablka
2 citrony
100 g krupicového cukru
500 g želírovacího cukru
Bobule bezinek opláchneme a dáme do hrnce, přidáme 100 g cukru a uvaříme, když bobulky pustí šťávu vše propasírujeme. Jablka oloupeme a zbavíme jadřince, rozmixujeme a přidáme do šťávy, dále přidáme šťávu ze dvou citronů, celkem potřebujeme na jednu dávku 1 kg této směsi, pokud je málo přidáme ještě jablka. Vsypeme želírovací cukr, promícháme a za stálého míchání přivedeme k varu, (během vaření sbíráme pěnu) vaříme nejméně 5 minut a počátku varu. Na talířek dáme trošku marmelády a zkontrolujeme zda dobře želíruje. Pokud želíruje málo, přidáme ještě lžičku kyseliny citronové. Horkou marmeládou naplníme sklenice a ihned uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a po 5 minutách obrátíme zpět.
a o recepty na bezinkovou marmeládu bych mohla pěkně poprosit
Děkuji Jana