Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
K létu patří i grilovaní. Pokud vám po něm zbylo maso, můžete ho upotřebit ve smetanové omáčce provoněné koprem. Její příprava není nijak náročná a tak do půl hodiny budete mít hotové jídlo na stole.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 185 kJ / 522 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,34 g |
Tuky | 31,10 g |
Vláknina | 1,80 g |
Cholesterol | 87 mg |
Sodík | 236 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 41,36 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pórek nakrájíme na kousky. V hrnci rozpálíme tuk, přidáme pórek, nové koření, bobkový list a necháme zesklovatět.
Krok 2: Přidáme hořčici a cukr. Po chvíli vsypeme mouku a zarestujeme. Zalijeme mlékem a vývarem.
Krok 3: Necháme povařit asi deset minut. Rozmixujeme a přidáme maso nakrájené na větší kousky.
Krok 4: Po provaření vmícháme drobně nakrájený kopr a smetanu. Už nevaříme. Podáváme s brambory.
Zveřejněno 22. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkq2x
Moje poznámka
Grilované maso (zbylé) v omáčce s koprem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Dkq2x
Nejnovější recepty
Jahodové noky s čokoládou
Přidáno před 1 hodinou
Žampiónová směs s mrkví a fazolemi
Přidáno před 5 hodinami
Meruňkový nákyp
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí plátek na rajčatech a oreganu
Přidáno před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno 19. 6. 2025 16:21
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno 19. 6. 2025 15:41
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí Mrkvový dort
Alena Kovarova před 21 minutami
Vláčný mrkvový dort
Alena Kovarova před 49 minutami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
veronikamaskova@email.cz před 2 hodinami
Borůvkový koláč I.
RencaBarca před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hanina_ před 3 hodinami
Pekingská polévka
Hanina_ před 3 hodinami
Hrnková buchta s tvarohem
Jakubka před 3 hodinami
Bramborové knedlíčky do polévky
ldislav před 4 hodinami
Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce
Dagemar před 4 hodinami
Jablková bábovka - výborná a jednoduchá
vaclavagregrova před 4 hodinami
Suroviny:
maso,
pórek,
máslo,
mouka hladká,
hořčice,
cukr,
mléko,
vývar masový,
smetana zakysaná,
koření nové koření,
bobkový list,
kopr,
sůl,
pepř mletý
Komentáře (3)