Jednoduchá bezmasá večeře
Jsou dny, kdy je potřeba udělat rychlé a výživné jídlo. Přesně takovým je tato bezmasá rychlovka plná zdraví. Na cibuli a česneku orestujeme směs zeleniny a poté ji necháme vydusit. Ideální přílohou je pak rýže nebo čerstvé pečivo.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 483 kJ / 354 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 6,80 g |
| Tuky | 16,06 g |
| Vláknina | 15,33 g |
| Cholesterol | 14 mg |
| Sodík | 79 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 40,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cibuli oloupeme a nasekáme na drobno. Česnek loupeme a nakrájíme na plátky. Mrkev očistíme a nahrubo nastrouháme. Cuketu omyjeme a nakrájíme na kostky.
Krok 2: Rajčata nařízneme do kříže, spaříme, zchladíme a poté je oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Krok 3: V hluboké pánvi nebo rendlíku na tuku restujeme cibuli. Přidáme česnek a mrkev. Restujeme 1 minutu a přidáme cuketu.
Krok 4: Nakonec přidáme rajčata, osolíme a opepříme dle chuti.
Krok 5: Restujeme další minutu a podlijeme asi 50 ml vody, necháme vydusit a opět podlijeme. Přidáme maličko jíšky na zahuštění, dle potřeby ještě podlijeme a krátce povaříme.
Krok 6: Posypeme nasekanou petrželkou a podáváme s rýží, vařenými bramborami nebo pečivem dle vlastního výběru.
Zveřejněno 23. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jednoduchá bezmasá večeře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739ly
Moje poznámka
Jednoduchá bezmasá večeře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/739ly
Nejnovější recepty
Krůtí plátky s hořčičnou omáčkou
Přidáno před 6 minutami
Fazolová paštika
Přidáno před 1 hodinou
Závitek Záhorák
Přidáno před 2 hodinami
Steaky z hovězí svíčkové podle Mirka Kaliny
Přidáno před 4 hodinami
Kuře s divokým kořením
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové plátky na žampionech, cuketě, pórku a rajčatech.
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduchý domácí chleba
Dieta před 15 minutami
Kmínová polévka
hoskova před 16 minutami
Drožďová polévka s pohankou
wimra před 1 hodinou
Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované
Merylas před 1 hodinou
Kávový likér
daninako před 2 hodinami
Sádlo z trouby bez míchání
Demona před 2 hodinami
Květák z horkovzdušné fritézy
Radka61 před 2 hodinami
Hrstková polévka
lunav1 před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
[email protected] před 4 hodinami
Tři druhy knedlíků podle Honzy Punčocháře
arabam před 5 hodinami
Suroviny:
cibule,
česnek,
sádlo,
mrkev,
cuketa,
rajče,
sůl,
pepř mletý,
voda,
jíška
Komentáře (1)