Bezmasá směs z portobella a zeleniny

recepty73 Kuchař: recepty73

3 porce Bezmasá jídla 2 názory

Suroviny

220 g steakových žampionů (Portobello)
1 velká cibule (nebo pórek)
olej
2-3 stroužky česneku
150 g papriky
150 g cukety mladé, neloupané
2-3 rajčata zralá, oloupaná (nebo rajčatové pyré cca 150-200 ml)
1 lžíce hořčice plnotučné
chilli papričky dle chuti nebo chilli omáčka, není nutné
sůl, případně sójová či worcesterová omáčka dle chuti
pepř mletý
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli pokrájíme na měsíčky nebo půlkolečka a dáme na trošku oleje osmažit dosklovata. Přidáme na plátky či kostičky pokrájené portobello a smažíme do povadnutí. Přidáme jemně nasekaný česnek, hořčici, na nudličky pokrájenou očištěnou papriku a ještě krátce smažíme.

  2. Do směsi vmícháme oloupaná, na drobno pokrájená rajčata i se šťávou, případně vlijeme rajčatové pyré, chceme-li pikantnější směs, přidáme i nasekanou chilli papričku dle chuti a krátce na mírném ohni podusíme.

  3. Nakonec vmícháme na plátky či nudličky pokrájenou cuketu, ještě krátce podusíme, aby cuketa zůstala na skus. Je-li třeba, podlijeme maličko vodou, ale jen tolik, abychom nemuseli zahušťovat. Směs dochutíme solí nebo sójovou či worcesterovou omáčkou a pepřem, zaklopíme, odstavíme a můžeme připravit přílohu.

  4. Směs se hodí na topinky potřené česnekem, opečené tousty, na těstoviny či s dušenou rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 23 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bezmasá směs z portobella a zeleniny

  • recepty73 recepty73(autor receptu)

    Eja57: ...:-Duž jsme po o., i tak díky:-K

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Můžu přijet zítra na oběd?:-D Určitě bude zas něco dobrého:yes:
    ( Tady bych vynechala tu volitelnou sojovku nebo worchester, podle mne není potřeba, bude to moc dobré bez toho..)

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo