Ledový polibek s jedlou maceškou

Izabella929 Kuchařka: Izabella929

Doba přípravy: 50 20 porcí Moučníky , Řezy 0 názorů

Suroviny

Těsto 3x:
3 vejce
3 PL krystalového cukru
3 PL polohrubé mouky
1 KL prášku do pečiva
na špici nože sody bicarbony
Krém:
400 g tvarohu hrudkovitého
2 PL práškového cukru
1 vanilkový cukr
250 g mascarpone
ze 2 citronů šťáva
Poleva:
500 g smetany 33%
1 PL krystalového cukru
2 bal smetafixu
4 PL meruňkového džemu
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vajcia s cukrom som vymiešala do peny. Múku, prášok do pečiva a sódu som zmiešala a preosiala do cesta a opatrne vmiešala vareškou. Plech 27x37 cm. som vystlala papierom na pečenie a cesto som vyliala a upravila. Rúru so nechala vyhriať na 180 C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa pečie prvý korpus, pripravím si cesto na druhý a tretí a postupne ich pečiem tak, ako prvý. Hotové korpusy chladím na mriežke.

  2. Pripravím si krém. Tvaroh, cukor a vanilkový cukor zmiešam, pridám šťavu z dvoch citrónov a napokon pridám mascarpone a spolu vymiešam. Krém rozdelím na 2 rovnaké časti a uložím do chladničky stuhnúť.

  3. Na podnos položím prvý korpus, natriem ho horúcim marhuľovým lekvárom a a uložím prvú časť krému a takto naplním i ďalší korpus. Napokon položím aj tretí a koláč zaťažím 4 kg cukru a uložím na noc do chladničky.
    Druhý deň si pripravím šľahačku a tretinu z nej si odložím na zdobenie. Natriem šľahačku a uložím do chladničky poriadne vychladiť. Odloženú šľahačku vložím do cukrárskeho vrecka a ozdobím vrch. Do ruže umiestnim jedlé sirôtky, ktoré si pre tento účel pestujem na záhone.
    Rezy krájam horúcim nožom.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 117 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Ledový polibek s jedlou maceškou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: ledové řezy ledové kaštany řezy

Zapomněl/a jsem heslo