Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře s konfitovanými bramborami a glazovanou mrkví

Opečený kuřecí plátek podáváme s jednoduchou omáčkou připravenou z výpeku a bílého vína. Jako netradiční přílohu zvolíme konfitované brambory a sladkou a lesklou glazovanou mrkev.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

mojetara mojetara

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 761 kJ /
421 kcal
Bílkoviny7,24 g
Tuky0,50 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 102 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy73,19 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme a podélně rozčtvrtíme. Mrkev podélně rozdělíme na čtvrtiny. Krok 2: Nakrájené brambory vložíme do kastrolu a zalijeme řepkovým olejem ovoněným trochou olivového oleje, aby byly pod hladinou. Na mírném ohni vaříme 45 minut (nenecháme olej bublat) nebo do změknutí. Pak odstavíme kastrol z tepla a přikryjeme, aby zůstaly brambory teplé. Krok 3: Mezitím dáme 2 lžíce olivového oleje, hnědý cukr a 20 lžic vody na střední pánev a zahřejeme na středně vysokou teplotu. Přidáme mrkev a přivedeme k varu. Snížíme teplotu na střední. Vaříme a kousky mrkve přitom přetáčíme tak 15 minut, nebo dokud mrkev nezměkne, lehce zkaramelizuje a tekutina se neodpaří. Krok 4: Prsní řízek podélně rozřízneme a paličkou na maso naklepeme filety do tloušťky 1,5 cm. Osolíme a opepříme z obou stran, pak opečeme dozlatova. Dáme stranou. Krok 5: Do pánve po opékání masa přilijeme víno a přivedeme k varu, vaříme, aby se odlepily připečené kousky na dně pánve. Vaříme asi 2 minuty, nebo dokud se nezredukuje víno na polovinu. Omáčku dochutíme solí a pepřem. Krok 6: Na talíř nalijeme omáčku a přidáme brambory, kuřecí maso a mrkev. Podáváme.

TIP: Jak mít dobré víno k vaření stále k dispozici

Zveřejněno 27. 1. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s konfitovanými bramborami a glazovanou mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31yxx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře s konfitovanými bramborami a glazovanou mrkví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/31yxx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, olej řepkový, mrkev, cukr hnědý, řízky kuřecí, víno bílé suché, sůl, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu