Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 PL tekutého medu
3 PL sojové omáčky
50 ml bílého suchého vína
2 stroužky česneku
2 KL estragonu sušeného nebo 1 PL čerstvého )
špetka soli
Na omáčku:
1 velký pórek
1 cibule
kousek másla
100 ml bílého suchého vína
2 KL hrubozrnné hořčice
2 KL dijonské hořčice
100 g krémového čerstvého sýru
50 ml smetany
špetka cukru
zbytek marinády

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).

  2. Maso poté vyjmeme z marinády, opečeme je z obou stran a přidáme k dopečení cca 3 lžíce marinády.

  3. Maso z pánve vyjmeme, přidáme kousek másla a na něm orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Osolíme, přidáme hořčice a podlijeme vínem. Necháme zčásti odpařit, přilijeme zbytek marinády, rozmícháme smetanový sýr a vše necháme asi 10 minut dusit. Zjemníme smetanou, dochutíme solí, popř. špetkou cukru.

Poznámka od kuchařky

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: glazované maso glazovana cibule kuřecí maso s porkovou omáčkou glazované cibulky kuřecí prsa s porkovou omáčkou glazovaná cibulka glazované glazované kuřecí kousky kuřecí na porku porkova omáčka kuřecí s pórkem glazovane kureci s porkem glazovane kureci maso kuřecí prsíčka se šunkou a sýrem co je glazovaná glazovaný glazované houby glaze maso s porkovou omackou glazované cibule