Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Drůbeží maso 34 názorů

Suroviny

2 kuřecí prsa
1 PL tekutého medu
3 PL sojové omáčky
50 ml bílého suchého vína
2 stroužky česneku
2 KL estragonu sušeného nebo 1 PL čerstvého )
špetka soli
Na omáčku:
1 velký pórek
1 cibule
kousek másla
100 ml bílého suchého vína
2 KL hrubozrnné hořčice
2 KL dijonské hořčice
100 g krémového čerstvého sýru
50 ml smetany
špetka cukru
zbytek marinády
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve připravíme z uvedených surovin marinádu, do které naložíme alespoň na hodinu plátky prsou ( můžeme je předem rozříznout na menší části).

  2. Maso poté vyjmeme z marinády, opečeme je z obou stran a přidáme k dopečení cca 3 lžíce marinády.

  3. Maso z pánve vyjmeme, přidáme kousek másla a na něm orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a pórek. Osolíme, přidáme hořčice a podlijeme vínem. Necháme zčásti odpařit, přilijeme zbytek marinády, rozmícháme smetanový sýr a vše necháme asi 10 minut dusit. Zjemníme smetanou, dochutíme solí, popř. špetkou cukru.

Poznámka

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 245 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Glazované kuřecí s pórkovou omáčkou

1 2 3

Tématické fráze: glazované maso glazovana cibule kuřecí maso s porkovou omáčkou glazované cibulky kuřecí prsa s porkovou omáčkou glazované glazovaná cibulka kuřecí na porku glazované kuřecí kousky porkova omáčka glazovane kureci s porkem glazovane kureci maso kuřecí s pórkem kuřecí prsíčka se šunkou a sýrem co je glazovaná glazovaný glazované houby glaze maso s porkovou omackou glazované cibule

Zapomněl/a jsem heslo