Pikantní drůbeží játra s paprikami
Kuřecí játra se vyznačují svojí velice jemnou chutí. Navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Jejich příprava je velice rychlá a tak za dvacet minut z nich můžete mít uvařenou výbornou pikantní směs se zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 864 kJ / 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,59 g |
Tuky | 37,70 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 1,49 g |
Sodík | 837 mg |
Sůl | 2,04 g |
Sacharidy | 27,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra důkladně očistíme (pozor na žluč), dáme do misky a spaříme vroucí vodou, necháme na sítu okapat a osušíme na papírové utěrce.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Stroužek česneku oloupeme, rozmáčkneme a nasekáme. Z paprik vkrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka.
Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme lžíci oleje, zprudka játra po částech restujeme 1-2 minuty a vyndáme stranou.
Krok 4: Podle potřeby ještě přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme připravenou cibuli.
Krok 5: Přidáme česnek, papriky a ještě minutu restujeme.
Krok 6: Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme pasty, pórek a krátce podusíme.
Krok 7: Vrátíme do pánve játra, osolíme dle chuti, dle potřeby ještě maličko podlijeme, promícháme, převaříme, odstavíme.
Krok 8: Rýži uvaříme s půlkou cibule, do které zapíchneme hřebíčky.
Zveřejněno 3. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní drůbeží játra s paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2l5
Moje poznámka
Pikantní drůbeží játra s paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2l5
Nejnovější recepty
Zapečené houby se zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Kuličky ze salsiccie se špenátovou rýží
Přidáno před 5 hodinami
Lehká cuketová polévka
Přidáno před 5 hodinami
Polévka z rajčat se smetanou
Přidáno před 17 hodinami
Zavařené houby v láku
Přidáno před 18 hodinami
Lišky na špeku, pečená dýně s květákem a volská oka (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Katův šleh po mém
Jandulice před 36 minutami
Pečená švestková povidla
Ludvikova před 1 hodinou
Bramborové placičky
Karel kuchtik před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
janika491968 před 3 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
olivka před 4 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
gatear před 15 hodinami
Langoše z jogurtu
EvaCh před 15 hodinami
Afrika řezy
dadmilka před 16 hodinami
Cuketová pochoutka
marunda před 17 hodinami
Vdolečky
gabrielamachova23 před 17 hodinami
Suroviny:
játra drůbeží,
olej olivový,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
chilli paprika čerstvá,
pórek,
česnek,
pasta rajčatová,
pasta papriková,
pasta papriková pikantní,
vývar kuřecí,
sůl,
rýže,
cibule,
koření hřebíček
Komentáře (15)
Paprikovou pastu jsem měla jen pálivou, takže celé jídlo bylo pikantnější než jsem čekala, ale chlapi byli spokojeni. Dali jsme si játra s bramborem, taky dobré. Děkuji za recept.
Hezkou neděli