Pikantní drůbeží játra s paprikami
Kuřecí játra se vyznačují svojí velice jemnou chutí. Navíc obsahují spoustu vitamínů a minerálů. Jejich příprava je velice rychlá a tak za dvacet minut z nich můžete mít uvařenou výbornou pikantní směs se zeleninou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 864 kJ / 684 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 55,59 g |
| Tuky | 37,70 g |
| Vláknina | 9,50 g |
| Cholesterol | 1,49 g |
| Sodík | 837 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 27,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Játra důkladně očistíme (pozor na žluč), dáme do misky a spaříme vroucí vodou, necháme na sítu okapat a osušíme na papírové utěrce.
Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Stroužek česneku oloupeme, rozmáčkneme a nasekáme. Z paprik vkrojíme jadřinec a nakrájíme na proužky. Pórek nakrájíme na kolečka.
Krok 3: Do hluboké rozehřáté pánve dáme lžíci oleje, zprudka játra po částech restujeme 1-2 minuty a vyndáme stranou.
Krok 4: Podle potřeby ještě přidáme druhou lžíci oleje a orestujeme připravenou cibuli.
Krok 5: Přidáme česnek, papriky a ještě minutu restujeme.
Krok 6: Podlijeme kuřecím vývarem, přidáme pasty, pórek a krátce podusíme.
Krok 7: Vrátíme do pánve játra, osolíme dle chuti, dle potřeby ještě maličko podlijeme, promícháme, převaříme, odstavíme.
Krok 8: Rýži uvaříme s půlkou cibule, do které zapíchneme hřebíčky.
Zveřejněno 3. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní drůbeží játra s paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2l5
Moje poznámka
Pikantní drůbeží játra s paprikami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY2l5
Nejnovější recepty
Domácí veka
Přidáno před 5 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 10 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 14 hodinami
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 5 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 5 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 6 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 8 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 8 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 11 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 12 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 12 hodinami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 12 hodinami
Suroviny:
játra drůbeží,
olej olivový,
cibule,
paprika čerstvá bílá,
paprika čerstvá červená,
paprika čerstvá žlutá,
chilli paprika čerstvá,
pórek,
česnek,
pasta rajčatová,
pasta papriková,
pasta papriková pikantní,
vývar kuřecí,
sůl,
rýže,
cibule,
koření hřebíček
Komentáře (15)
Paprikovou pastu jsem měla jen pálivou, takže celé jídlo bylo pikantnější než jsem čekala, ale chlapi byli spokojeni. Dali jsme si játra s bramborem, taky dobré. Děkuji za recept.
Hezkou neděli