Voňavý zapečený květák v sýrovém těstíčku
Květák je velmi variabilní zelenina, dostupná prakticky po celý rok. Pokud už vás omrzel ve smažené podobě, zkuste tuto chutnou zapečenou variantu. Jídlo bude výborné s vařeným bramborem a přílohovým zeleninovým salátem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 891 kJ / 691 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 42,80 g |
Tuky | 54,03 g |
Vláknina | 1,43 g |
Cholesterol | 618 mg |
Sodík | 800 mg |
Sůl | 1,92 g |
Sacharidy | 7,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší růžičky květáku překrájíme na poloviny a povaříme v osolené vodě nebo na páře cca 3-4 minuty. Necháme trochu vychladnout a zapneme troubu na 190 °C.
Krok 2: Zatím připravíme těstíčko. Do misky dáme jogurt, vejce a rozšleháme vidličkou. Přidáme všechno koření v množství dle chuti, uvedeno je orientačně. Vmícháme nastrouhaný sýr. Růžičky květáku v těstíčku namáčíme ze všech stran.
Krok 3: Ukládáme do zapékací misky a zbylým těstíčkem přelijeme vršek. Vložíme do trouby a zapečeme dozlatova. Podáváme se salátem nebo bramborami a salátem pouze doplníme.
Zveřejněno 22. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Voňavý zapečený květák v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Q44
Moje poznámka
Voňavý zapečený květák v sýrovém těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/W6Q44
Nejnovější recepty
Líné koláče
Přidáno před 3 hodinami
Zapečený květák s chorizovou krustou
Přidáno před 16 hodinami
Cuketovo-dýňová omáčka s koprem
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené plátky patizonu
Přidáno před 16 hodinami
Staročeské čápy s mákem, švestkami a zakysanou smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Piškotové řezy s tvarohovým krémem a ostružinovým přelivem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Levandulový med (sirup)
Fitulka před 2 minutami
Segedínský guláš
Fitulka před 1 hodinou
Tvarohová náplň (nádivka)
hortenzie před 2 hodinami
Broskvová marmeláda z DP
vojfrancezska před 3 hodinami
Cuketová buchta
vojfrancezska před 3 hodinami
Kokosové Raffaello řezy
Andreamamene před 11 hodinami
"Anglická" kořeněná marmeláda ze špendlíků
petrjkt před 11 hodinami
Uzené vepřové koleno na rybízu a zázvoru v pomalém hrnci
zewlbeastboy před 13 hodinami
Krkovička z trouby
Viera19@seznam.cz před 14 hodinami
Džem z červeného rybízu
douver před 15 hodinami
Suroviny:
květák,
jogurt bílý,
sýr gouda,
vejce,
sůl,
olej,
římský kmín mletý,
kurkuma,
česnek,
chilli,
pepř mletý
Komentáře (5)