Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dortíky z listového těsta s čokoládovým krémem

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Náročný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Z listového těsta snadno připravíme skvělý moučník. Lahodné dortíčky naplníme krémem z tvarohu, másla a vanilkového pudinku. Ten doplní čokoládová poleva a trocha oblíbené marmelády. Určitě si pochutnají všichni u stolu.

Suroviny pro 1 dávka

z dávky připravíme 9-12 dortíků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 716 kJ /
2 322 kcal
Bílkoviny39,02 g
Tuky165,83 g
Vláknina5,75 g
Cholesterol 458 mg
Sodík 323 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy165,51 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zapneme troubu na 200 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Listové těsto rozvineme, přeložíme svisle napůl, lehce přitiskneme a vykrájíme z něj kolečka
o průměru 5,5-6 cm. Krok 3: Kolečka poklademe na připravený plech a vrch pomažeme rozkvedlaným vejcem. Krok 4: Vložíme do trouby a pečeme cca 8-10 minut dozlatova. Po upečení necháme zcela vychladnout a poté v místě spoje vrstev těsta opatrně rozřízneme. Všechny díly poklademe na pracovní plochu. Krok 5: Mezitím rozpustíme čokoládu s kouskem másla. Krok 6: Do šlehací mísy dáme tvaroh, máslo, pudink bez vaření a ručním šlehačem vyšleháme krém.
Můžeme dochutit rumem nebo vanilkou a část potřebnou na závěrečné zdobení (cca 4 plné lžíce) dáme do zdobícího sáčku s řezanou špičkou. Krok 7: Spodní díly koleček potřeme po hladké straně čokoládou, necháme ztuhnout a zbylou čokoládu zašleháme do bílého krému. Na obrácené vršky upečených koleček dáme doprostřed lžičku džemu dle chuti (višeň, rybíz, jahoda ap.). Okolo nastříkáme krém pomocí sáčku s hladkou špičkou. Krok 8: Na takto připravené díly zlehka přitiskneme díly potřené čokoládou a dozdobíme bílým krémem. Dozdobíme podle chuti a fantazie, čokoládou, lístkem máty nebo ovocem.

TIP: Ozdoby z čokolády, které doladí dezerty

Zveřejněno 10. 3. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Z výkrojků těsta, která zbydou po vykrojení potřebných koleček můžeme připravit slané chuťovky. Naskládáme je na plech ke kolečkům, potřeme také vajíčkem a libovolně posypeme - hrubozrnnou solí, mákem, sezame, kmínem. Vzniknou různé tvary, viz fotka.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortíky z listového těsta s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5gBp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dortíky z listového těsta s čokoládovým krémem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5gBp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
těsto listové, vejce, tvaroh ve vaničce, máslo, pudink bez vaření, čokoláda, marmeláda, rum, vanilka

Přidat fotografie receptu