Dušené drůbeží žaludky po čínsku

zizala Kuchařka: zizala

3 porce Pokrmy z vnitřností 12 názorů

Suroviny

500 g drůbežích žaludků
1 pórek
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička zázvoru
2 lžíce karamelu
1 lžíce rýžového (nebo jiného) octa
asi 1/2 l vody
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky pečlivě očistíme, na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč, čímž vznikne jakási mřížka. Neproříznout skrz! Jednou až dvakrát je propláchneme vařící vodou, čímž se mřížka otevře.

  2. Na oleji jen krátce osmahneme kolečka pórku, až zavoní, přidáme žaludky, všechno koření, karamel a zalijeme vodou, jen aby byly těsně potopeny.

  3. Po uvedení k varu ztlumíme a pomalu dusíme 1 a 1/2 až 2 hodiny.

  4. Ke konci zakápneme octem pro zvýraznění chuti.
    Podáváme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dušené drůbeží žaludky po čínsku

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jitka: Recept máme ze stejného zdroje ;-):yes: Díky za komentář :-K

    Odpovědět

  • Jitka Jitka(neregistrovaná)

    Právě je dělám. Ale já už 20 let,kdysi vyšlo v malé čínské kuchařce. https://www.toprecepty.cz/recept/15000-dusene-drub...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Žížalo, žaludky taky používám a dělám z nich guláš(mám tu recept), ale příště to vyzkouším podle tebe. Dávám 7.bod:yes:

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Žížalko další krásný recept z toho,co mám ráda:-p+6:yes::yes:
    Já dělávám jen guláš,nebo na smetaně,ale toto vyzkouším také;-)Bude to příjemná změna:-p:yes:

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Dneska mám k obědu guláš z drštěk, ale příště až budu mít chuť na žaludky, budou tyhle :yes:.

    Odpovědět

  • aanet3 aanet3

    skvělé využití :-p:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    spagetka ty...:-D no..ok;-) Díky, Jarko.

    Odpovědět

  • zizala zizala(autorka receptu)

    Jano, prostě na té masité části nařežeš mřížku;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Janičko, vezmi do ruky jeden kus žaludku a tam tu vyklenutou část uvidíš, fakt na to foto nepotřebuješ, jen se podívej :-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    No, právě, já žaludky můžu a tohle je fakt dobré využití, jen, já jsem fakt mdlého rozumu a tohle mi není moc jasné..omlouvám se:-8 "na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč,", k tomu bych potřebovala foto;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jééé žížalko, díky za další využití žaloudků :-p:-p:-p:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: drubeží žaludky drůbeží žaludky recepty drubeži žaludky recept kuřecí žaludky po čínsku recept na drubezi zaludky drůbeží srdíčka recepty drubezi zaludky gulas z drubezich zaludku kachní žaludky po čínsku dršťky po čínsku recepty na drůbeží žaludky kuřecí žaludky čína čína z kuřecích žaludků žaludky drůbeží recept drůbeží žaludky drubeži srdička recept drůbeží žaludek recepty ze žaludků žaludky na karamelu kuřecí žaludky po čínsku

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít