Dušené drůbeží žaludky po čínsku

Suroviny 3 porce

500 g drůbežích žaludků
1 pórek
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička zázvoru
2 lžíce karamelu
1 lžíce rýžového (nebo jiného) octa
asi 1/2 l vody
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Žaludky pečlivě očistíme, na vyklenuté prostřední části uděláme zářezy po délce a napříč, čímž vznikne jakási mřížka. Neproříznout skrz! Jednou až dvakrát je propláchneme vařící vodou, čímž se mřížka otevře.

  2. Na oleji jen krátce osmahneme kolečka pórku, až zavoní, přidáme žaludky, všechno koření, karamel a zalijeme vodou, jen aby byly těsně potopeny.

  3. Po uvedení k varu ztlumíme a pomalu dusíme 1,5-2 hodiny.

  4. Ke konci zakápneme octem pro zvýraznění chuti.
    Podáváme s rýží.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: Čínská domácí kuchyně, Obrazová kuchařka Panoramy

Komentáře k receptu Dušené drůbeží žaludky po čínsku

Tématické fráze: drubeží žaludky drůbeží žaludky recepty drubeži žaludky recept kuřecí žaludky po čínsku recept na drubezi zaludky kachní žaludky po čínsku drůbeží srdíčka dršťky po čínsku recepty drubezi zaludky drůbeží žaludky recepty videorecept recepty na drůbeží žaludky čína z kuřecích žaludků gulas z drubezich zaludku kuřecí žaludky čína žaludky drůbeží recept drůbeží žaludky drubeži srdička recept drůbeží žaludek dušene žaludky recepty z drubežích žaludku